Откриване на счетоводна кантора

Откриване на счетоводна кантора

Възможно ли е непосредствено след дипломирането ни да започнем бизнес и да открием счетоводна кантора? Счетоводството и счетоводните услуги по принцип са бизнес като всеки друг.

Още
3
  3110 Hits

Ново поколение настилки в обществените сгради

Ново поколение  настилки в обществените сгради

 Изборът на подова настилка е изключително важна задача. Особено когато говорим за настилката в обществените сгради и помещения.

Още
2
  2157 Hits

Как да опазим водата в природата

Как да опазим водата в природата

Свикнали сме да гледаме на водата като на даденост. Пускаме чешмата и от нея тече чиста питейна вода в изобилие и дори не се замисляме, че някъде по света има хора, които изпитват недостиг и за тях всяка капка  е от огромно значение.

Още
24
  22905 Hits

Пестицидите в питейна вода- как да ги пречистим?

Пестицидите в питейна вода- как да ги пречистим?

Както всяка година, така и тази, всяко физическо лице с допълнителни доходи трябва да подава своята данъчна декларация в НАП за да си плати съответния данък.

Още
1
  1736 Hits

Facebook като неделима част от всяка една рекламна стратегия

Facebook като неделима част от всяка една рекламна стратегия

Колкото и хубав продукт или услуга да имате, ако хората не разберат за него, то вие няма да успявате да го реализирате на пазара.

Още
4
  2175 Hits

Счетоводната отчетност на една фирма

Счетоводната отчетност на една фирма

Всеки един предприемач е преминал през началните стъпки на създаването на бизнес и знае


Всеки един предприемач е преминал през началните стъпки на създаването на бизнес и знае, че има някои неща, които е задължително да бъдат съобразени още в началото. Едно такова нещо е счетоводното обслужване на новата фирма. Нека разгледаме какви са вариантите.

Сам да си водиш счетоводството

Това е практика, която все още е на мода в по-малките градове и села. Практикува се основно от еднолични търговци и селскостопански фирми. Обикновено собственикът на фирмата разполага със счетоводен софтуер, чрез който издава и завежда фактури. Почти всички счетоводни софтуери разполагат със всичко необходимо за нормално водене на едно счетоводство на малка фирма с еднотипна дейност и без сложни операции. Тази практика на дали ще отпадне независимо колко евтини станат счетоводните услуги поради простата причина, че хората вече са се научили как да го правят и не виждат смисъл да отделят средства за това.

Да си наемеш счетоводител на работа във фирмата

Към тази стъпка се обръщат основно големите фирми, които до този момент са ползвали счетоводни услуги от някоя кантора, но вече могат да си го позволят. А понякога и стартиращи фирми също прибягват до наемането на счетоводител на работа във фирмата, но тези фирми обикновено са с доста голям начален капитал. Като цяло това е най-скъпия вариант, тъй като заплатите на счетоводителите не са никак ниски. Логиката също повелява възползването от счетоводни услуги да не е никак евтино, имайки предвид колко важно е правилното счетоводно отчитане за една фирма. Тук всъщност плюсовете са няколко като пряк контрол върху воденето на фирменото счетоводство, намаляване на опасността от изтичане на вътрешно-фирмена информация за дейността на фирмата и възможността да подбереш правилния специалист.

Да се довериш на счетоводна кантора

Това е третият и най-рентабилен вариант откъм качество и цена. Поради факта, че една счетоводна кантора обслужва десетки и дори стотици клиенти, тя може да си позволи по-ниски цени за своите услуги. Също така, многобройните клиенти говорят за опитност, която е гаранция за качество. Независимо с какъв счетоводен казус Ви се наложи да се справяте, Вие винаги можете да разчитате на цял екип от изключително опитни счетоводители.

Още
1
  3233 Hits

Регистрация на фирма - ЕООД или ЕТ

Регистрация на фирма - ЕООД или ЕТ

Предстои Ви да правите регистрация на фирма и се двоумите за правната форма, която да изберете? Вероятно не сте и много наясно с плюсовете и минусите на отделните възможности.

Още
2
  2836 Hits

Бизнес партньор – тежест или необходимост

Бизнес партньор – тежест или необходимост

Преди човек да започне бизнес, той трябва да вземе няколко много важни решение. От тези решения до голяма степен ще зависи дали бизнеса ще бъде успешен или не.

Още
2
  2667 Hits

Решение на проблема с липсата на канализация

Решение на проблема с липсата на канализация

Когато търсим да купим парцел, на който да започнем строеж на дом  един от първите проблеми, с които се сблъскваме е, че повечето подходящи за строеж  на къща места не са свързани към централна канализация.

Още
4
  2761 Hits

Строителна техника под наем е доброто решение за фирмите

Строителна техника под наем е доброто решение за фирмите

Поради икономическата криза в световен мащаб, все по-малко строителни фирми могат да си позволят да инвестират в нови строителни машини.

Още
1
  2915 Hits

Регистрация на фирма по време на икономическа и политическа криза

Регистрация на фирма по време на икономическа и политическа криза

Въпреки, че целият период на прехода в България от комунизъм в демокрация беше меко казано една постоянна криза през последните години се забелязваше светлина в тунела.

Още
1
  2058 Hits