Харамийската пещера - Достъп и Забележителности

peshtera-haramiiska

Ще сме екстремни, ще предизвикаме максимално покачване на нивата на адреналина, ще е незабравимо. За любителите на предизвикателствата и екстремните усещания и пътешествия - точното място е пещера Харамийска, а ние отиваме точно там. Ще бъде интересно!

Още
1
  203 Hits

Град Смолян - Почивка в Родопите

Град Смолян

 Отправяме се към Смолян. Град в Родопите, който човек не бива да пропуска да посети. Често подценяван, всъщност Смолян носи онзи родопски дух, който топли сърцата и на кореняците, но и на всички посетители и гости на тези места. Малък, но богат, това е град, който се радва на природни дадености в околностите си, на редица забележителни места наблизо, както и приютява най-голямата обсерватория на целия Балкански полуостров. Нека се разходим из Смолян, нека го обикнем.

Още
2
  246 Hits

Екопътека Стената – Сърница Ай

sarnitsa-ay

Според последните проучвания в областта на туризма в България, едни от най-предпочитаните форми на екологичен туризъм у нас са екопътеките, следвани от планинския туризъм, фото-заснемането на растителни и животински видове, спелеоложки туризъм. Именно за тези неща ще си говорим в настоящата статия.

Ще тръгнем с бодри крачки по една живописна екопътека в сърцето на Родопите, ще опознаем местността на Доспат и Сърница, ще се впуснем в приключение, от което спомените ще останат на топло в сърцето ни завинаги.

Още
1
  270 Hits