Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (353 words)

Как да разберем езика на кучето, преди да си го купим

Хигиена на зъбите - съвети от стоматолозите от Стоматологичен център - "България дент", гр.София

За да се усмихваме без притеснения и да общуваме свободно с хората около нас е важно да имаме здрава и излъчваща свежест усмивка. За да е възможно това обаче се налага да се погрижим за здравето на зъбите си и най-вече за оралната си хигиена. Ако следвате няколко златни правила, които всеки стоматолог би ви препоръчал, вие ще се радвате на лъчезарна и красива усмивка.

Едно от най-важните условия за здравето на вашите зъби  е ежедневното поддържане на изрядна хигиена. Изплаквайте често устата си, поне веднъж на ден измивайте езика си, мийте зъбите си поне два пъти на ден по около 3 мин. Едно от правилата е всеки един зъб да се измие по осем пъти. По този начин премахвате плаката, която предизвиква възпаление на венците. Почистването на зъбите може да става и чрез копринен конец, който отстранява плаката и остатъците от храна между зъбите. За съжаление четката за зъби не е в състояние да почисти добре междузъбното пространство и за там е необходима специална грижа.

Редовните профилактични прегледи могат да ви спестят доста проблеми, болка и пари. Навременното лечение на всеки един стоматологичен проблем е важно не само защото така си спестявате куп неприятности, но и защото при нелекуван кариес лесно може да се стигне до разрушаване на пулпата и пулпит, което е сериозен дентален проблем.

От деца слушаме предупреждението, че ако ядем много бонбони ще ни се „развалят зъбите“. Това е абсолютна истина, която не бива да забравяме. Захарта и скорбялата създават среда, която разрушава емайла на зъба и води до кариес и проблеми с венците. Балансираната храна,  намаляването на обработена и прекалено сладка храна е препоръчително за всички хора, които искат да имат здрави зъби за дълго време.

За да се радвате на свеж дъх и да общувате без притеснение с хората е добре да намалите цигарите, да посещавате редовно вашия стоматолог и да използвате вода за уста. При липса на четка и паста за зъби, след като сте консумирали храна със силен аромат, е добре да използвате дъвки без захар, за да освежите дъха си.

1
Почистващи услуги за дома – винаги на помощ във вс...
3 Кaрдиo трeнирoвки

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://authorbg.com/