Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (560 words)

Бъдете дръзка и красива всеки ден

Google Webmaster Tools е златна мина за всеки, който се занимава с маркетинг, SEO оптимизация или PPC реклама. Можете да използвате тонове информация, която ще ви е полезна по време на изграждането на цялостната ви стратегия.

Google Webmaster Tools е златна мина за всеки, който се занимава с маркетинг, SEO оптимизация или PPC реклама. Можете да използвате тонове информация, която ще ви е полезна по време на изграждането на цялостната ви стратегия. Дори вече да използвате Google Analytics, все пак трябва да имате Webmaster Tools. Analytics се фокусира предимно на посетителите на сайта ви и техните интереси. Webmaster Tools ви позволява да видите своя сайт, както го вижда Google, посочвайки проблемите, които биха могли да възникнат с обхождането, кода или връзките. Analytics ви позволява да съберете данни за текущата си публика, докато Webmaster Tools ви помага да формирате своята стратегия за SEO оптимизация, която ще привлече нова аудитория.

Предимствата на Webmaster Tools

Webmaster Tools може да даде информация като данни за класирането на ключовите думи. Освен това можете да се запознаете с тенденциите в трафика на базата на съдържанието. Тази статистика ще ви даде идеи за ключови думи. Това са много полезни данни за всяка стратегия за оптимизация на търсачки. Тази информация е лесна за изтегляне, така че можете да я използвате почти по всяко време, за да анализирате тенденциите и да намерите нови възможности.

За да започнете процеса, се уверете, че сте потвърдили собствеността си над сайта. Това е прост процес, който ще се улесни допълнително, ако вече използвате Google Analytics.

  1. Заявки за търсене – Секцията, която се нарича Search Queries, показва текущото и средно класиране на ключовите думи. Също така тя дава добра представа за заявките от органичното търсене. Освен данните за вашата SEO оптимизация, можете да видите и средната честота на клик (CTR), което ще ви помогне да изградите и своятaPPC кампания.
    В случай, че се опитвате да изведете някакви тенденции, можете да превключите на “With Change” (б.а. с промяна). Това ще ви помогне да видите как се представя сегашната ви стратегия за оптимизация.

  2. Механизъм при търсенето - Google Webmaster Tools показва средния ранг на отделните страници на вашия сайт, а също и на постовете във вашия блог. Това ви помага да се ориентирате в много важни моменти от вашата оптимизация за търсачки.

  3. Представяне на ключовите думи – Проверете кои са ключовите думи от страниците на сайта ви, които се представят най-добре. Много добра идея е да организирате своята кампания за SEO оптимизация, като заложите именно на тях. Освен това трябва да се уверите, че страниците ви съдържат всички естествени вариации за всяка ключова дума, която искате да използвате.

  4. Статистика на авторството – Няма нужда да обясняваме колко е важно авторството за SEO оптимизацията и успешното класиране. Благодарение на Google Webmaster Tools ще получите информация, която излиза извън пределите на вашия сайт. Това е страхотен начин да видите към кой от материалите, които публикувате на сайта си, има най-голям интерес.

  5. Скорост на сайта – Скоростта на сайта става все по-важен елемент от алгоритъма за класиране на Google. Това е и причината да се обръща специално внимание на това по време на процеса на SEO оптимизация. Има доказателства, че алгоритъмът Hummingbird на Google даде допълнителен приоритет на скоростта на сайта. Тя е особено важна, когато достъпът се осъществява от мобилно устройство. Това е силна индикация за бъдещата посока, която Google ще предприеме по отношение на значението на скоростта на сайтовете.

 

0
Подкрепете БАБЕП!
Вашите статии във Funizmo.com