Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (469 words)

Наем на кола в САЩ

Опитът да наемете кола, при положение, че нямате кредитна карта, може да бъде разочароващ.Това е така поради факта, че повечето фирми предлагащи тази услуга очакват от своите клиенти да имат най-малко една кредитна карта.

Опитът да наемете кола, при положение, че нямате кредитна карта, може да бъде разочароващ. Това е така поради факта, че повечето фирми предлагащи тази услуга очакват от своите клиенти да имат най-малко една кредитна карта. Възможно е фирмите да не позволят използването на дебитна карта при разплащане на транзакцията. Причината за нежеланието от страна на търговците е вероятността за ограничената възможност за погасяване на задължения от желаещия да ползва услугата.

При положение, че няма налични средства по сметката, за картодържателя е невъзможно да заеме определена сума под формата на кредит за да заплати задължението си. Следователно клиентът, който ползва кредитна карта вдъхва по-голямо доверие в търговците и те са сигурни, че плащането към тях е гарантирано от банковата институция обслужваща сметките на клиента.

Начини как да наемете кола без кредитна карта:

- С дебитна карта. Освен проверка за валидна шофьорска книжка, фирмите предлагащи коли под наем могат да изискат и редица други формалности при положение, че се съгласят да приемат плащане с дебитна карта. Клиентите с лоша кредитна история не вдъхват доверие и проверките на тяхната кредитна история се записват, въздействайки отрицателно върху тяхната кредитна оценка.

За по-голяма сигурност някои компании изискват и актуална сметка за платени комунални услуги. Доказателство за доходи и заетост също са желателни в този случай. Както и застраховка - без застраховка е невъзможно да се наеме кола. Възможно е да бъде направен компромис за клиенти, които са от града, при положение, че предоставят данни за закупен двупосочен самолетен билет, удостоверяващ маршрута на пътуването.

Като цяло по-скъпите луксозни возила и вановете не се отдават под наем при разплащане чрез дебитна карта. Възрастта също е решаващ фактор - на младежи под 25 години може да бъде изискан депозит или да не им се позволи да наемат автомобил въобще.

- Чрез плащане на пари в брой. Фирмите предлагащи коли под наем приемат заплащане на услугата в брой - предварително. В този случай ще се изиска седмичен или месечен депозит към вече изчислената такса за наем. В този случай избора на автомобили е ограничен.

Клиентите на възраст под 25 години, освен валидна шофьорска книжка, паспорт и възможност да заплатят определен депозит, могат да бъдат задължени да предоставят сметка за заплатени комунални услуги като удостоверение за техния адрес или да покажат билет за самолет, влак, круиз като доказателство за тяхното пътуване. При връщане на автомобила този депозит ще им бъде възстановен.

Очевидно е, че наемането на автомобил чрез дебитна карта не е особено лесно. Фирмите имат свои собствени ограничения. Все пак най-разумно е да се използва кредитна карта при наемането на кола в САЩ, тъй като това спестява неудобството да убеждавате фирмата в своята платежоспособност.

5
Бързи кредити за дома: Парно
Известни игри, играни днес в интернет