Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (404 words)

Изкуство от плочки за баня

На пръв поглед звучи странно , но е абсолютно възможно. Плочките за баня могат да бъдат използвани в най-различните видове изкуства

На пръв поглед звучи странно , но е абсолютно възможно. Плочките за баня могат да бъдат използвани в най-различните видове изкуства. От останали парчета на плочки за баня – от теракотни, фаянсови, гранитогресови, мраморни и други могат да бъдат изработени пана за стена , сложени в подходяща рамка те са изключително добро допълнение към интериора на жилището. В много обществени сгради също се срещат такива пана. Те са подходящи и за самата баня, тъй като не се увреждат от влагата и парата. От плочки за баня могат да се изработват и статуи за градината, особено от мраморните и гранитните. От стъклените плочки за баня могат да се правят дори бижута – обеци, колиета, диадеми. На самите стъклени плочки за баня в самото помещение може да се изрисуват витражи по прозорците, вратите, ваната, шкафовете, които ще направи банята ви неповторима и уникална. Използват се бои които не се влияят от влагата и парата. За тях има и специални препарати за поддържане на цветовете. Плочките за баня, особено тези от фаянс могат да бъдат използвани в училищата и детските градини. Вместо пластмасовите поставки за моделиране, които са изключително трудни за поддържане, могат да се използват плочки за баня. Тези с размер 30на 30 см. са особено подходящи.

Пластелинът или моделинът лесно прилепват за тях, а и са лесни за измиване след употреба. Фаянсовите плочки независимо от техния цвят могат да се използват както за еднократно , така и за многократно рисуване. Върху тях може да се рисува както с акварелни бои, така и спастели, темпер и масло. Не ви ли хареса резултата, измивате го и продължавате напред. Така една плочка за баня може да бъде използвана многократно и от повече деца.  За хората на ювелирните изкуства плочките за баня са още едно предизвикателство. С подходящи инструменти върху тях може да се пирографират различни рисунки, да се вграждат скъпоценни камъни, сребро и злато, което ги прави произведения на изкуството от висока класа. Особено подходящ е гранигоресът като материал за плочки за баня, тъй като той много добре се съчетава с месинг, сребро и злато например. От плочки за баня с най-различни украси могат да се изработват и дори кутии за бижута, които можете да държите в банята, без да се повредят. Плочки за баня и изкуство – защо не и във вашия дом и офис !

2
Изделия от метал - решетки, врати и др.
Перфектен грим за само за 10 минути
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location