Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (518 words)

"Аз мога повече" - безплатно обучение за млади хора

Уменията и знанията, който има човек днес са много ценни във времена на криза, която е в момента и в България.

Уменията и знанията, който има човек днес са много ценни във времена на криза, която е в момента и в България.Все повече българи се възползват от качествено образование за да подобрят своята реализация и кариера.В България всеки младеж може да избира как да продължи образованието си след завършване като пред него се открояват възможности да изучава професия в университет, в зависимост от интересите си да започне обучение към желана професия.Много младежи избират именно обученията, защото получават за кратко време квалификация и документ, който удостоверява това.
В последните години много млади хора научиха за европейски проект, който е създаден и действащ в България, чиято цел е подобри квалификацията и знанията на курсистите в тази програма.

"Аз мога повече" е програма, която предлага на младежите безплатно обучение, което предоставя избор за обучение в широка гама от професии или езиково обучение. Формата на обучение също така е избираема измежду онлайн обучение и присъствено.По Европейската програма "Аз мога повече" всеки, който е работещ може да възползва като подаде документи за участие в проекта в Бюрата по труда.С това участие всеки получава възможност за безплатно обучение по избран от него обучение - професия или обучение по език до определено ниво на компетентност.Също така всеки участващ може да избира къде да се обучава, защото в този проект са включени множество центрове за професионално обучение, които обслужват програмата и предлагат безплатни курсове.

Всеки център за професионално обучение предлага богата гама от професии и езици, които може да се обучават и освен безплатни обучения, всеки човек избира и формата си на обучение.Онлайн обучението е актуално в момента поради това, че много хора имат ангажименти и не могат да присъстват винаги и редовно по-време на курс. При онлайн обучение имате и други предимства като:

  • разпределяне на учебния материал за даден период в зависимост от програмата на курса и личното време;
  • онлайн обучение в спокойна и удобна среда за обучаващият се
  • налични видео консултации при въпроси в удобно време за курсиста;
  • достъп до допълнителни ресурси през Интернет по-време на процеса на обучение у дома;
  • онлайн изпити за някой курсове, което позволява повече спокойствие в кандидата;
  • онлайн материали в подходящ вид и безплатното им получаване улеснява курсиста финансово;

Центровете за професионално обучение, освен обучение с ваучери към проекта "Аз мога повече", предлагат и за всеки желаещ възможност да се включи във всеки курс като си плати посочена цена за курса.Например различни професии започват от 500 лева и други достигат до цена на курс над 1000 лева.

Всеки участник в проекта също така има и задължения, които е хубаво да знае.Едно от тях е, че ако по-време на курс се откаже и се обучава с ваучер - трябва да заплати цялата цена на курса на въпросния център за професионално обучение, където се провежда курса.

За заключение "Аз мога повече" е проект, който предлага , след избор на център за професионално обучение, на младите хора възможност да получат безплатно обучение в удобна за тях форма на обучение (онлайн обучение или присъствено) и квалификация, която искат да получат за да практикуват после.

2
SEO оптимизация
Как функционират мостовите изправители?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location