Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (452 words)

SEO оптимизация

Оптимизира се конкретен уеб сайт, типа сайта няма значeние всеки един може да бъде оптимизиран.

Search engine optimization или оптимизация на търсачките преведено на български – това е SEO.

Какво се оптимизира за търсещите машини?

Оптимизира се конкретен уеб сайт, типа сайта няма значeние всеки един може да бъде оптимизиран. Това е възможно благодарение на много неписани и някой писани правила, правилното им спазване води до излизане на по-предни позиции на вашия сайт, когато се търси по определена ключова дума. Когато сайтът ви е добре оптимизиран и излиза на първи позиции при търсене от потребителите в мрежата по определена ключова дума, вероятността да бъде посетен, когато излиза на първа страница, а не на втора или трета е десетки пъти-по голяма. Позиционирането при търсене е от изключително значение, защото дори сайт, за който е дадена голяма сума пари и изглежда идеално, но не се намира лесно от хората, то всичко е на вятъра и вие само губите от него.

Как оптимизираме уеб сайта ви?

Това не се случва с еднократна промяна, минималното време за оптимизация е половин година, а понякога е нужна и цяла такава.

Оптимизацията можем да разделим на два етапа – on-page и off-page съответно вътрешна и външна. Може би сами се досещате вече, че при вътрешната се работи върху сайта. Оптимизират се главните страници от менютата, URL адресите, мета описанията, променят се текстове ако е необходимо, създава се карта на сайта и други. Тази част от оптимизацията е еднократна, резултат от нея има, но за да се справим с конкуренцията е крайно недостатъчна. А както знаете конкуренция винаги има и тя не си почива, затова е много важно да се пристъпи към следващият етап за външна оптимизация.

В тази част се включват регистрации по международни и локални каталози, директории и блогове. Важно е също да се свържем с релевантни за вас уеб сайтове, с които да обменим линкове, понякога това няма как да се случи, но тогава в сила идват сателитните сайтове. Това са нормални сайтове, които имат подобно съдържание. Когато бъдат позиционирани от търсещите машини въпросните сателитни сайтове ще спомогнат за по-доброто позициониране на основния сайт. В нашата страна този практика дава изключително добри резултати.

Както вече споменахме това не е процес, който приключва с няколко промени. Уеб сайтът ви има нужда от постоянна поддръжка за да запази позициите си тъй като и конкурентите оптимизират ежедневно.

Вероятно сте чували и за платените услуги на Google за рекламиране, но дали те са достатъчно ефективни?

Данните сочат че около 15% от хората кликват на платените реклами другите 75% кликват на натуралните резултати.

Платената реклама не е оптимизация! При спирането й сайтът ви отива на неизвестна задна позиция, а не както при SEO оптимизацията където той запазва за по-дълъг период от време.

2
Възможни Проблеми При Употребата на Адаптери
"Аз мога повече" - безплатно обучение за млади хор...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location