Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (313 words)

Накратко за инфрачервеното отопление

През последните десетина години един нов вид отоплителни системи завладя световните пазари.

През последните десетина години един нов вид отоплителни системи завладя световните пазари. Инфрачервеното отопление е толкова популярно, тъй като е не само много ефективно и икономически изгодно, но и влияе добре на здравето и е екологично чисто.

Създадено на принципа на слънчевото греене, инфрачервеното отопление  предлагано от Термо - Про България е наистина един модерен, ефективен и много изгоден начин за отопление през зимния период.

Ако и вие търсите начин, който ще намали сметките ви за електроенергия наполовина, то тогава е време да влезете на страниците на http://www.termo-pro.com и да разгледате инфрачервените отоплители, които се предлагат там.

Предимствата на инфрачервеното отопление са наистина много, но ние ще се опитаме да ви представим някой от най - големите, а вие ще си решите дали да се възползвате от този вид модерни отоплителни системи.

Ще започнем с това, че инфрачервените отоплители работят на принципа на слънчевото греене. Както Слънцето ни топли, като загрява телата ни и предметите около нас, така и инфрачервеното отопление загрява стените, пода и предметите в помещението, което се отоплява.

Може би ще си кажете: И какво от това?

Ами да направим едно сравнение между познатите ви конвенционални отоплителни системи и инфрачервените отоплители.

При останалите конвенционални отоплителни системи, помещението се затопля, като се затопля въздуха. В този случай най - студен остава пода, а най - топло е на тавана, като така температурата не е разпределена равномерно в цялото помещение и от това губите само вие.

При инфрачервеното отопление топлината се разпределя абсолютно равномерно, тъй като се нагряват стените и предметите, а не въздуха. По този начин, веднъж загрято помещението, то изстива много по - бавно и топлина не се губи.

Инфрачервените отоплители се монтират лесно, не изискват допълнителна специализирана поддръжка или профилактика и което е най – важното - напълно безшумни са и не отделят никакви вредни въглеродни емисии.

1
Как функционират мостовите изправители?
Слушалки – какво трябва да знаем за тях