Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (316 words)

Обучение в Германия

Обучението в развита страна, като Германия дава безброй предимства и възможности за бъдещо развитие на младите хора

Обучението в развита страна, като Германия дава безброй предимства и възможности за бъдещо развитие на младите хора и това е валидно с пълна сила за пълноправните членки на ЕС, кавато страна сме и ние.

Решението да придобиете познания и професионална квалификация в Германия Ви изтласква в челните редици на успелите хора, независимо в коя сфера ще насочите своите усилия.

Сред многото предлагани форми на обучение в немските Университети, като най-примамлива се очертава възможността за дуално обучение, при което имате възможност едновременно да изучавате и практикувате избраната от Вас специалност.

Дуалното обучение отдавна е част от немската образователна система, защото е ясно, че успоредното придобиване на опит и умения подпомага изключително много теоретичното изучаване на една дисциплина.

Предимствата на обучението в държавните немски Университети са безкрайно много и, като основно ще посочим факта, че в тях то е безплатно, като се заплаща само малка семестриална такса, която е различна за всяко от многобройните висши училища, варирайки от 50 до 250 евро на семестър, като често в тази такса се включва и семестриален билет, с който безплатно се ползва цялата градска транспортна мрежа, а в някои случаи дори транспортът в цялата провинция, в която се намира учебното заведние. Семестриалната такса включва и други социални придобивки, като застраховки и право на безплатна медицинска помощ.

Кандидатстването в немски Университет е без приемен изпит, а само по документи, като изключение правят само специалностите, свързани с изкуства, където трябва да се покажат умения и таланти.

Изборът на учебно заведение в страна с богата култура, като Германия е огромен и няма ограничения за броя Вузове, в които ще подадете своите документи. Освен това имате възможност да изберете през кой сезон да кандидатствате за обучение в Германиятъй като приемът се осъществява и през двата семестъра – зимен и летен, а обучението протича по най-високи европейски стандарти.

 

1
Завеждане на щети по Гражданска отговорност
Резачки за дърва - поддръжка на шина и верига
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location