Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (571 words)

Иглолистен дървен материал

Застраховката „Гражданска отговорност” е задължителна за всеки активен шофьор, който притежава автомобил.

Застраховката „Гражданска отговорност” е задължителна за всеки активен шофьор, който притежава автомобил. След като това е ясно, трябва да се отбележи, че все пак има решения, които трябва да се вземат, когато става дума за тази полица. Изборът, който трябва да се направи, е свързан с размера на покритието. Това е процес, който може да се стори объркващ на голяма част от начинаещите. Има някои основни неща, които трябва да се знаят, както и някои малки трикове, които ще намалят размера на застраховката.

Защо е необходима „Гражданска отговорност”?

„Гражданска отговорност” е застраховка, която е задължителна в България, както и на повечето места по света. Възможно е да се срещне по различно име или в комбинация с друга застраховка. Все пак, основната идея е да се защити третата страна, която може да пострада при пътен инцидент. Застраховката предвижда да се поемат както материални, така и нематериални щети, причинени от шофьора. Компанията, в която е сключена полицата, прави това в размера на покритието.

„Гражданска отговорност” е проектирана, за да донесе стабилност на всеки, който може да пострада при пътен инцидент. Освен това, финансовото състояние на виновния шофьор ще бъде непокътнато в рамките на полицата.

Кой има нужда от по-голямо покритие?

Застрахователните компании използват тонове статистически данни, за да направят проучвания на пазара. Те изчисляват възможния риск, който би представлявал определен клиент за компанията, преди да подадат офертата си за „Гражданска отговорност”.

Именно според тези данни, те са стигнали до логичното изчисление, че начинаещите шофьори представляват по-голям риск, в сравнение с онези, които имат по-голям опит. Някои застрахователни компании са избрали да използват възрастта като показател за този фактор. Често се случва потребителите под 25 години да получават по-висока цена за премиите по „Гражданска отговорност”. Именно липсата на опит е причината за това. Това важи и за възрастните шофьори, които търсят „Гражданска отговорност”. На тях може да им се наложи да плащат повече. Препоръчително е начинаещите шофьори да изберат повече от минималното покритие за „Гражданска отговорност”. Това би им препоръчал и всеки застрахователен агент или брокер. Естествено всеки би избрал по-голямо обезпечение, ако не съществуваше финансовият въпрос. Полицата се оскъпява значително, а начинаещите шофьори разполагат с ограничен бюджет. Има някои неща, които могат да ви помогнат да минимизирате този разход.

Как да достигнете до приемлива цена за „Гражданска отговорност”?

Изборът на застраховка „Гражданска отговорност” при тези условия може да се окаже доста тежка задача. Все пак не е невъзможно да се намери подходящата оферта, която ще удовлетвори и двете страни. Пазарът е много конкурентен и има продукти, които са разработени за нуждите на различните клиенти. В случай, че сте клиент на определена застрахователна компания, можете да се обърнете първо към тях. Вероятно лоялността ще бъде оценена и ще получите добра оферта.

Потребителите, които не могат да разчитат на подобна оферта, започват с онлайн проучване. Това означава, че могат да отворят корпоративните сайтове на застрахователните компании, които предлагат „Гражданска отговорност”. Всички оферти вероятно ще бъдат публикувани с подробно описание на сайтовете им. Компаниите често имат оферти, които си заслужава да бъдат разгледани. Това е методът, който изяжда повече време, но е полезен, ако сте се насочили към една или няколко компании.

Другият вариант е да потърсите в сравнителен сайт за „Гражданска отговорност”. Онлайн формата ще ви даде възможност да изберете критериите си, а след това ще подреди офертите за “Гражданска отговорност” като започне от най-ниската. Един от най-добрите сайтове за това е http://ezastrahovane.bg/

 

5
Опръскване срещу хлебарки – задача за професионали...
Защо е задължителна профилактиката на климатика?