Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (537 words)

Изграждане на контекстуални връзки в рамките на един час

Вероятно много специалисти, които се занимават със SEO оптимизация, са ви казвали, че трябва непрекъснато да създавате страхотно съдържание.

Вероятно много специалисти, които се занимават със SEO оптимизация, са ви казвали, че трябва непрекъснато да създавате страхотно съдържание. Все пак има начини да увеличите посещенията на сайта си без да пишете непрекъснато. Освен това, техниките, които ще видите в този материал, ще ви отнемат не повече от час. Това е дейност, на която всеки собственик на сайт, трябва да обърне внимание.

Работата е там, че съдържанието е само едно парче от пъзела на SEO оптимизацията. Днес ще дръпнем завесата, която ще разкрие другите парчета, които липсват.

Има начини, които ще помогнат  да изградите мрежа от връзки за SEO оптимизацията си, без да публикувате и дума съдържание. Има няколко прости стъпки, които можете да следвате.

Потърсете и намерете остарели източници на информация

Това е стъпка от SEO оптимизацията на сайта ви, на която трябва да отделите повече време. Причината за това е, че ще ви се наложи да намерите подходящи сайтове, които работят във вашата ниша.

Има някои конкретни стъпки, които можете да предприемете. Например, можете да помислите за компании, които наскоро са излезли от бизнеса.  Това е стратегия за SEO оптимизация, която може да се приложи във всяка сфера. Можете да откупите сайтовете им и да ги направите да посочват към вашите страници.

В много от случаите домейн името изтича, когато това се случи целият сайт се премахва или се паркира. Технически погледнато тези страници работят и не са такива, които дават 404 грешки. Ботовете, които регистрират повредени линкове, не могат да ги засекат. Това означава, че имате голямо предимство, ако решите да ги използвате в стратегията си за SEO оптимизация.

Това са предимства, които можете да използвате, при положение, че конкуренцията няма да се е сетила за тях. В случай, че работите в развлекателния бизнес, можете да помислите за сайт като Blockbuster.com. В SEO оптимизацията това е еквивалента на златна мина с 175,000 followed връзки. Можете да използвате източници в интернет, които ще ви насочат за подобен сайт за всяка индустрия.

Стари връзки

В този случай трябва на първо място да си отговорите на въпроса как да намерите подобни ресурси. Когато авторитетен домейн е на път да изтече, можете да сте сигурни, че ще има търг за него в големите посредници като GoDaddy, NameJet или Flippa. Освен това, ExpiredDomains.net също ви дава важна информация за SEO оптимизацията като PageRank, списък и броя на домейните.

Можете и да предприемете по-различна стратегия за тази част от SEO оптимизацията. Потърсете компании, които вече не са в бизнеса. Google News е съкровищница за информация за фирми, които затварят, ребрандират или променят имената на домейни.

Можете да използвате следните заявки за търсене: “Business closes”, “Has closed”, “Out of business”, “Rebrands as”, “Bankruptcy”. Това ще ви помогне да се ориентирате за онази част от колегите си, които няма да се нуждаят от SEO оптимизация. Загубата за едни е късмет за други.

Използвайте Yelp за списъци на местните фирми, които са затворили

Когато един бизнес затвори, Yelp продължава да поддържа страницата активна, но има забележка, че бизнесът не работи. Търсенето на тези линкове не би трябвало да ви затрудни. Сайтът може да е много полезен за усилията, които полагате за SEO оптимизацията. 

 

2
Видове застрахователни компании
Отглеждане на риган в градина и използването му ка...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location