Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (432 words)

Днес много земеделски стопани закупуват на лизинг селскостопански машини

Ние сме компания за лизинг към търговска банка. Кредитираме под формата на финансов лизинг предприемачи от дребния и среден бизнес.

Ние сме компания за лизинг към търговска банка. Кредитираме под формата на финансов лизинг предприемачи от дребния и среден бизнес. Наши клиенти са предимно хора, занимаващи се със земеделие. Днес на земеделските производители не е леко. Много от тях очакват субсидии и помощи, с които да подкрепят бизнеса си. Затова ние помагаме на хора, които имат нужда от закупуване на машини и съоръжения за производствена дейност.

Днес много земеделски производители предпочитат да закупят трактор или комбайн втора употреба чрез финансов лизинг. При закупуване на лизинг клиентите имат възможност да ползват актива за времето на действие на договора за лизинг. Схемата за финансов лизинг при закупуване на селскостопански машини или части за тях е предпочитана от мнозина. Нови комбайни „Джон Диър” и модерни трактори струват между 60 и 100 хиляди лева, което е една непосилна сума за повечето дребни земеделски производители. Машините и съоръженията им трябват за обработка на селскостопански масиви, както и за прибиране на реколтата. Особено много се купуват на лизинг резервни части за различни машини.

Селскостопанската техника е подложена на интензивно натоварване, бързо се амортизира и машините често се повреждат. Частите за повредени машини са скъпи и трудно се намират. Ние предлагаме следната схема за лизинг при закупуване на материални активи. След сключване на договор за лизинг, ние закупуваме от наш доставчик исканата селскостопанска техника. След това я предоставяме на получателя, който може да я ползва, докато я изплаща. Изплащането на цената е разсрочено на равни месечни погасителни вноски.

В схемата на финансов лизинг са много важни обезпеченията, предоставени от получателя. Нашата институция закупува със собствени средства материалния актив, което е един вид кредитиране на клиента. За да имаме гаранция, че платената от нас сума ще ни бъде възстановена, ние искаме определени обезпечения. Това може да бъде вписване на особен залог върху закупения актив, или учредяване на ипотека върху недвижим имот. Лизингополучателят може по всяко време да се откаже от ползване на актива, придобит на лизинг, но трябва да го върне. Взетата на лизинг машина в този случай трябва да се върне в годно за употреба добро състояние. Ние изрично обясняваме на всеки наш клиент, че ако по време на договора за лизинг се откаже от ползване на вещта, то заплатените до момента суми няма да му бъдат възстановени. Само след окончателно изплащане на взетата на лизинг машина той става неин собственик. Нашата компания за финансов лизинг разполага с отлично подготвени кредитни инспектори и консултанти. Ние внимателно разясняваме на клиентите всички документи, както и клаузите на договора за лизинг.

 

1
Ролята на кондензатора в електромоторите
Митове за пластмасовата дограма
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location