Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (423 words)

С фумигация да сложим край на борбата с вредители

От години хората водим безкрайна и изтощителна борба (не само с фумигация) с дребните вредители, които се появяват навсякъде.

От години хората водим безкрайна и изтощителна борба (не само с фумигация) с дребните вредители, които се появяват навсякъде. Те са във дома ни, в офиса , в складовете, където държим стоки и къде ли още не. В тази борба използваме всякакви средства – пръскаме с отрови, поставяме капани за вредителите, дори използваме най-скъпите препарати за дезинсекция.

След като вече сме осъзнали, че старите методи не дават никакъв резултати, започваме да търсим помощ. Обикновено намираме решението при специализирани фирми, които ни предлагат метод, наречен фумигация.Фумигацияе процес за унищожаване на вредители, при който се използват отровни газове или пари.

Много от специалистите използват твърди вещества при фумигация, които образуват отровни пари при разлагане. Тези вещества могат да унищожат всякакви видове вредители. Най-често фумигация се използва за почистване на големи помещения от вредители, като кораби, складове или там където дезинсекцията не би могла да бъде толкова ефективна.

Макар метода да позволява използването на различни вещества, специалистите съветват фумигацияда бъде извършена с отровни вещества в газообразно състояние. Това позволява отровите да се разпространят във въздуха , като по този начин могат по- лесно да проникнат в дихателната система на вредителите и да ги унищожат.

Макар и с доказан ефект, методът фумигация изисква спазването на няколко много важни правила. За да бъде успешен процесът, важна роля играят фактори като вида на вредителя, температурата и влажността в помещението.

Например при по-висока температура дишането е по-интензивно, което позволява да се постигне желаният ефект с по-малки дози отровни газове.

Процесът фумигация е познат като най-успешният метод за унищожаване на вредители. Но истината е, че ефикасността му до голяма степен зависи от поддръжката след това.

Чрезфумигация могат да се унищожат голям брой и различни видове вредители, но трайността на метода зависи от добрата хигиена. Ако след прилагането на този вид дезинсекция оставите помещението неподържано, вредителите ще се върнат отново.

Методът фумигация може да се използва за унищожаване на вредители във всякакви помещения, но е задължително да се извърши в определени области. Например при корабите, които се използват за превоз на стоки, е недопустимо да не бъде извършена фумигация.

Обикновено една фумигацияпреминава през няколко стъпки. Най-напред специалистите изолират помещението, за да може вредните вещества да не излизат извън него. За да се осигури ефективността на една фумигация, е препоръчително помещението да остане затворено. Последната стъпка от процес включва изчистване на помещението, в което е била извършенафумигация, от отровите чрез проветряване. По този начин се осигурява безопасността на хората след процеса фумигация - http://www.bulagrocontrol.bg/index.php/bg/%D0%A3%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/fumigatziya.html

 

1
Качествените мазилки придават приветлив и естетиче...
Изграждане на връзки чрез качествено съдържание
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location