Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (349 words)

Как си намерих лесна и доходна работа в Англия

Как си намерих лесна и доходна работа в Англия

Когато говорим за работа за почистване в Англия, едва ли впечатленията на повечето хора ще бъдат, че това е най-вълнуващото занимание за един млад човек.

Когато говорим за работа за почистване в Англия, едва ли впечатленията на повечето хора ще бъдат, че това е най-вълнуващото занимание за един млад човек. Но всъщност истината е доста по-различна от начина, по-който звучи тази идея. Аз лично имах възможността да преживея всички вълнения от търсенето и стартирането на работа в Англия. И това, което грабна вниманието ми, беше именно работата за почистване, която намерих в малка английска фирма.

В началото се колебаех, но когато постъпих на работа, се оказа, че за свои колеги имам и други млади българи. Всички бяхме намерили тази работа през една и съща агенция, която се беше постарала да събере в един тим хора от една и съща националност, като идеята очевидно е било лесно да се сработим в екип, както и се получи.

Няма да лъжа, работата не беше лека, в началото ме изтощаваше, тъй като взимах допълнителни часове, за да си покрия разходите покрай заминаването ми в Англия. Но в последствие бързо свикнах, а помощта от колегите беше безценна. Така за мен съвсем невзрачната работа за почистване в Англия се превърна в истинско приключение и начин да се срещна с много хора, да вляза в нова среда и да се ориентира в пазара на труда в Англия.

Две години продължи стажът ми във въпросната компания, след което вече беше лесно да се преориентирам към по-перспективна професия от обикновен чистач. Междувременно изкарах курс по английски за напреднали и икономическа магистратура в местния колеж. Днес заемам административна длъжнаст в друга компания, която също се занимава с услуги по почистване. Очевидно в Англия, за разлика от България, работодателите ценят и малкото опит, който може да те е научил на много.

Затова моят съвет към всички, които търсят работа в чужбина и по-специално в Англия, е да не подценяват не дотам престижните занаяти, да не подминават обявите като тези за работа по почистване в Англия, тъй като именно те могат да им отворят вратите към съвсем нови преживявания и постижения!

2
Маратонки Адидас – само за ценители
Рак на дебелото черво