Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (441 words)

Организацията на извънгабаритен транспорт е комплексна дейност

Превозът с извънгабаритен транспорт е сложна и комплексна дейност, която позволява транспортирането на стоки със специален режим на движение.

Превозът с извънгабаритен транспорт е сложна и комплексна дейност, която позволява транспортирането на стоки със специален режим на движение. При нея има множество условия, препоръки и документи, които трябва да бъдат прецизно следвани. За да се извърши транспортиране на багаж с извънгабаритен транспорт, има някои законови процедури, които са с цел безопасност.

Ако се налага да превозите товар с големи размери, трябва да прецените с какъв точно извънгабаритен транспорт ще се случи превозът. За това са нужни както точните размери на товара, така и на транспортното средство.

Трябва да извадите разрешение за превоз с извънгабаритен транспорт от институциите, които отговарят за контрола по пътищата, да съгласувате самия маршрут, размера на товара и други важни фактори. Много съществен елемент от цялата организация е и проучвателната дейност. Нейната цел е да бъде проверено дали някъде по дадения маршрут съществуват опасности или затруднения, които ще попречат на транспортирането на товара.

Всеки един детайл от организацията при превоз с извънгабаритен транспорт е важен, защото това е сериозна и отговорна дейност, която може да заплаши сигурността на останалите участници в движението. Всичко трябва да бъде проучено и направено по план. Има редица евентуални спънки, които може да бъдат избегнати именно чрез редварителна подготовка. От особена значимост са различни подлези, надлези, тролейни жици, издадени фасадни части и много други. Всеки град крие своите капани и опасности.

При превозване на извънгабаритен транспорт с по-големи размери трябва да бъдат осигурени придружаващи пилотни коли, които да следят за нормалното протичане на дейността. Това често пъти е от голямо значение. За да бъдат избегнати евентуални, неприятни ситуации, хубаво е да се осигури и аварийни и ремонтни екипи, които при евентуални проблеми да реагират светкавично. Превозът с извънгабаритен транспорт е комплексна система от много дейности, защото комбинира организационна, комуникационна и логистична дейност.

Външните фактори имат голяма степен на важност за нормалното транспортиране, защото то е по-специфично. Пример за това е, че трябва да се съобрази дали атмосферният въздух влияе върху превозваният товар, тоест дали при евентуален дъжд стоката няма да се повреди. Времето и сезонът също са важни за превозването, защото всичко би могло да затрудни транспортирането. Мъгла, понижена видимост, дъжд, или сняг – това са сериозни пречки. Най-неблагоприятни за превоз с извънгабаритен транспорт са зимните месеци, защото настилката е хлъзгава, а на места дори и неопесъчена. Затова трябва да се знае точният маршрут на минаване. Въпреки всички опасности, които могат да се предвидят, има и такива, които изникват в последствие, затова трябва да се вземат превантивни мерки за извършването на извънгабаритен транспорт: оборудване, обезопасителни мерки, наличие на екипи, ясен маршрут - www.frachtimpex.com/bg/project-cargoes.html.

1
Клиника в Бургас предлага широк набор от услуги по...
Банята ви ще разцъфне в LED ленти
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location