Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (614 words)

Освновни грешки при сватбени снимки

svaatben-fotograf-v-sofia

 Искате да разберете кои са основни грешки при фотозаснемането на сватбена фотография. Ще ви разкажем за 3-те основни грешки на сватбените снимки

 Ако желаете да научите повече за фотография и избора на сватбен фотограф в София, посете ни и разгледайте нашата работа.

Забравяте за осветлението

Необходимо е постоянно да следите осветлението по време на сватбена фотография. Ако нямате време да контролирате този момент - попитайте своя асистент, който винаги трябва да е под ръка, в случай че фотопроектът има такъв обхват като сватбена снимка с високо ниво на отговорност и повишен професионален стрес.

Светлината е в основата на сватбената фотография. И най-важното - на всеки етап от вашия план за сватбена фотография - той е различен

Вземете някои допълнителни аксесоари за изкуствено осветление, няколко рефлектора, светкавици на стелажи за осветяване на залата, софтбокси и, разбира се, стативи, които могат да бъдат монтирани на различни височини. Дори ако някой аксесоар се окаже излишен, по-добре е да го имате под ръка, отколкото да ухапете лактите си и да се укорите за задницата си.

Преди да направите следващия кадър, винаги регулирайте осветлението или помолете асистент да го направи и попитайте неговото мнение за светлината, защото една глава е добра, а две - по-добра. Опитайте се да снимате с различно осветление, не се страхувайте да експериментирате, основното - не забравяйте за светлината и мислено превъртете различните опции за осветление в главата си, представяйки ги предварително след обработката.

Не знаете какво ще се случи в следващия момент

Разбира се, вие не сте гадателка, но трябва да се развие елементарна интуиция и предположения, защото сватбите не се различават много една от друга, следователно всъщност не е нужно да бъдете гадателка, за да предсказвате какво ще се случи след отвличането или церемонията на булката в деловодството.

Защо трябва да прогнозирате това? За да разберете поне грубо какъв вид осветление ще ви трябва в следващия момент, и бързо да го осигурите; в какви перспективи да заснемете следващата сцена и от какво разстояние - и бързо да възстановите камерата до нова ситуация; с каква динамична стрелба ще стигнете по-далеч, за да разберете къде в кой момент определено трябва да бъдете и къде има смисъл да изпратите асистент, който да наблюдава какво се случва и да ви информира възможно най-ефективно.

И това са минималните ползи от съзнателното предвиждане на следващата стъпка в сватбената фотография. Притежавайки този „усет“ на професионален сватбен фотограф, вие винаги ще бъдете една крачка пред обстоятелствата и ще можете да доминирате над тях, оставяйки победителя.плевене

Вие отлагате

Ако младоженците трябва да чакат цял ​​месец или повече за готови снимки - това не е работа и е малко вероятно с такива темпове да спечелите добра репутация на сватбен фотограф. Най-вероятно вече няма да ви препоръчате или дори да се скарате.

Максимумът колко сватбени снимки трябва да бъдат обработени е една седмица . Използвайте инструментите Lightroom, за да обработите голям брой снимки, направени в една стая, след като сте задали всички необходими настройки. В същото време обръщайте повече внимание на фотосесиите на младоженците, любовните истории и снимките от близък план, за които може да се изисква не само репортаж, но и художествена обработка.

Не забравяйте да дадете на младоженците няколко красиви черно-бели и артистични снимки, така че да гледат на себе си по различен начин и да се възхищават на вашето въображение и професионализъм.

Винаги предварително се уговаряйте с младоженците относно сроковете за приключване на готовата работа, поддържайте връзка с тях през този период и ги информирайте за свършената работа на всеки 2-3 дни. И ако изведнъж осъзнаете, че нямате време да се включите в работата до уговорената дата, уведомете ни предварително, извинете се и поискайте още няколко дни отлагане. Такова взаимодействие с клиента ще ви покаже като отговорен и достоен човек, предизвиквайки уважение.

0
Сватбен фотограф
Офис стол - грижа за здравето на човек