Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (616 words)

Тайните на сватбената фотография: съвети за професионален фотограф

6

Как да направим сватбените снимки наистина успешни?

Зависи от това, което младоженците искат да получат от сватбата: или да забавляват гостите максимално, или да станат собственици на добри снимки. Трябва незабавно да дадете приоритет.

Когато младите хора са решени да работят върху фотографиите, те трябва да отидат към фотографа - да обсъдят маршрута с него, да позират с удоволствие и да си отделят време: 20 минути в ритуалната и 40 сред природа. За да правите красиви снимки, трябва да отделите много повече време и да положите повече усилия.

Професионалистите се шегуват: успехът на сватбената фотография се определя от това колко хора след като са сменили аватарите си на страниците си в социалните мрежи.

Най-добре е да направите фотосесия преди сватбата

Така ще бъде по-лесно да работите на сватба и ще бъде по-лесно за младите хора да общуват с фотограф. В деня на сватбата младите хора са буквално разкъсани на парчета: родители, гости, лели в деловодството, оператори, фотографи ...

Младоженците са в центъра на вниманието на голям брой хора и, разбира се, им е трудно да обърнат внимание на всичко и всички.

Ако преди сватбата вече се е снимала, тогава младоженците и фотографът успяват да се „свикнат“ един с друг, а в деня на сватбата те се срещат вече като стари приятели и познати - младите общуват и позират по-свободно. В резултат на това снимките са много по-добри.

Дискът със снимки е вариант, тъй като и младите хора могат сами да отпечатват снимките. Няма смисъл да принуждавате фотографа да прави това за допълнителни пари.

Най-добре е младите, освен диска, да получат и сватбена книга . Много често младоженците казват, че ще отпечатват снимките по-късно, но много дълго време не се справят ...

Половината от клиентите ми отложиха производството на сватбените си албуми „за по-късно“ тази година, но засега никой от тях не е направил това , Те започнаха да правят това, но откриха, че подготовката на албума е дълъг и трудоемък процес и го изоставиха.

Освен това, ако от самото начало младите се съгласяват с фотографа относно създаването на сватбена книга, тогава снимането е малко по-различно, защото композицията на кадъра трябва да бъде изградена, като се вземат предвид спецификите на оформлението на книгата. 

Има снимки, които сами по себе си нямат стойност, но в книгата те ще изглеждат много добре като удари. В допълнение, такава стрелба може да изисква допълнителни аксесоари, така че ако всичко това е обсъдено предварително, крайният продукт е много по-добър.

Колко снимки ще получим?

По правило младите хора получават от 500 до 1000 снимки на диск - в зависимост от плътността на снимане, броя на гостите и много други фактори. Има компактни сватби, на които има само 8 гости, а младите практически не се местят никъде. 

Там с цялото желание не можете да правите много снимки ... Всички сватби са много различни. Някой просто иска да направи снимка след ритуалната, без да привлича гости в този процес.

Правя много различен брой снимки, в зависимост от конкретната подредба. Ако клиентите се нуждаят само от отчет, това е 500 снимки. Някои от тези изображения могат да бъдат ретуширани, към някои се прилагат художествени филтри: някои искат ретро стил, някои като кисели цветове или черно-бели фотографии ...

Разбира се, мога да дам на младите хора диск с хиляда снимки, но гледането на толкова много снимки е много уморително. Затова правя папка Любими, която съдържа най-добрите снимки за целия ден - около 150 снимки. 

Веднага можете да направите малка папка с най-добрите снимки с малка разделителна способност за Интернет - това е много удобно, защото много млади хора бързат да публикуват снимки от собствената си сватба в различни социални мрежи. 

Честно казано, понякога ми се струва, че успехът (или неуспехът) на сватбената фотография се определя от това колко хора, участвали в нея, са сменили своите аватари на снимките на вашата продукция.

2
Какво да се справя с лош служител?
Идеи за външна ограда от дърво