Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (472 words)

SEO оптимизация – създаване на съдържание в Интернет, в услуга на потребителя

Процесът SEO оптимизация цели увеличаване на посещаемостта на сайта чрез подобряване на неговата позиция в Интернет пространството.

Процесът SEO оптимизация цели увеличаване на посещаемостта на сайта чрез подобряване на неговата позиция в Интернет пространството. За качествена SEO оптимизация и дълготраен ефект се изисква постоянна и целенасочена работа, извършвана от SEO специалисти. Да прави SEO оптимизация не е за всеки.

Повечето специалисти по SEO оптимизация започват и се фокусират върху самия сайт. Това е On Page SEO оптимизация, която цели да направи самия сайт привлекателен за търсачките, подобрявайки по този начин неговото индексиране. Основна част от т.нар. On Page SEO оптимизация е оптимизирането на съдържанието му по ключови думи и изрази. Това изисква първо внимателно да се подберат ключовите думи и изрази, така че да съвпадат максимално с тези, използвани при търсене. Това може да стане по логичен път, чрез анализ на темата на сайта, но е добре да се направи и проучване.

Хубаво е ключовите думи и изрази освен точни да са повече, за да обхванат по-голям спектър от търсения. Силен SEO ефект се извлича също и от разнообразието от съчетания на ключовите думи и изрази.Използването на синоними и на различни комбинации от ключови думи и изрази увеличава още вероятността за по-точно съвпадение с търсенията на потребителите. Добре е да се използват едновременно и структурирано водещите и второстепенните ключови думи, за да се създаде логична йерархия на сайта, благодарение на която той да бъде категоризиран.

Процесът SEO оптимизация продължава с поставяне на ключовите думи и изрази на подходящите места в структурата на сайта. В името на сайта, в Title тага, в таг Description, на бутоните, водещи към отделните страници на сайта, в заглавията на текстовете и в първите изречения на публикациите трябва да присъстват основните, водещите ключови думи и изрази, а на по-второстепенните места съответно се поставят второстепенните.

Добър SEO ефект носят също и линковете между отделните страници на сайта и честото обновяване на съдържанието. Според много специалисти, те са с по-голяма тежест от външните линкове.

Финален акорд на дейностите по SEO оптимизация е създаването външни линкове и публикации – това е т.нар. Off Page SEO оптимизация. За оптимален ефект тук се препоръчва популяризиране на сайта с текстове и линкове в съответни категории. Важно е публикациите да не са къде да е, а в тематични каталожни и медийни сайтове. Рекламните статии с линк към сайта се считат за мощен генератор на трафик. Това е така, защото след като прочетат подобна статия потребителите са заинтересовани от темата и по-често кликват на линка, търсейки повече информация. За да стане това обаче, статията трябва да поднася наистина значимо и важно за тях съдържание. Рекламните линкове, без статия имат по-малък ефект. Въпреки това ефектът от линка се увеличава ако е поставен подходящо и не дразни, а помага. Това е и основната цел на всяка SEO оптимизация – да създава съдържание в Интернет, в услуга на потребителя.

1
За максимална защита от високо напрежение се налаг...
Развитие на катаракта
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location