Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (307 words)

Когато колата изживее живота си

Рано или късно настъпва време, когато автомобилът вече не е годен за употреба. Като всяка друга вещ той не е вечен. Дори в края на живота му обаче можете да спечелите пари

, като го дадете за скрап. Тук ключов момент е адекватната и навременна реакция. Колкото по-бързо вземете решение да предадете колата си за скрап, толкова по-голям е шансът да вземете повече пари в замяна.

Не си струва да държите старата кола в гаража или пък на улицата, а какво да кажем за хубавия двор. В такива моменти си струва да обмислите възможностите за решаване на проблема – колата вече не е годна за каране, не можете да я продадете на друг, но и не можете да я изоставите просто така. На помощ идват компаниите за преработка на стари автомобили.

Съществуват два начина – като дадете колата на части или цялата. Според някои изчисления, ако продавате колата на части, е възможно да извлечете по-голяма полза, т.е. да спечелите повече пари. Това са лесни средства, които можете да вложите в закупуването на нова кола, например.

Ако нямате опит в даването на стари коли за скрап, можете да се допитате до специалисти. Потърсете фирми, които имат надежден опит и разполагат с експерти. Те ще ви ориентират за съществуващите възможности и ще дадат оценка на стойността на стария ви автомобил. Всяка една част от колата ви ще бъде прегледана внимателно.

Още в този момент можете да отстраните всички детайли, които са добре запазени и да ги предложите за продан на хора, които търсят резервни части за колата си. Например, гумите, седалките, килимчетата и др. детайли.

Съветваме ви да изберете внимателно фирмата, която изкупува коли за скрап. Добре е тя да е утвърдена и да си разбира от работата за да избегнете риск от загуба. По този начин ще избегнете риска от нежелано понижаване на цената на автомобила ви. 

 

1
Ламиниран паркет -"За" или "Против"
Видове изолации за входни врати