Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (435 words)

Видове детски стоки и играчки спомагащи за цялостното развитие на децата

Видове детски стоки и играчки спомагащи за цялостното развитие на децата

Възприятието на околния свят е особено важно за децата. Детските играчки са едновременно полезни и забавни за малчуганите.

Възприятието на околния свят е особено важно за децата. Детските играчки са едновременно полезни и забавни за малчуганите.

Според консултантите от магазин за детски стоки Baby.Galix.bg, играчките могат да бъдат разделени на няколко категории:

  • Играчки за физическото развитие – велосипеди, ролери, триколки, пъзели, конструктори и други.

  • Играчки развиващи сетивата – водни играчки, музикални инструменти, пластелин, балони и други

  • Играчки подпомагащи социалното развитие – кукли, коли, камиони, игри, книжки и други.

  • Играчки подпомагащи творческото и интелектуалното развитие – глина, пластелин, моливи, боички, книги и всички подобни материали за ръчно моделиране.

Понякога една играчка може да се впише в няколко категории детски стоки. Децата имат нужда от баланс и тяхното внимание трябва да се насочва към всяка една от изброените категории.

Чрез игра децата развиват мускулатурата на тялото и подобряват физическото си здраве. Забележете колко мускули напрягат и каква енергия изразходват, когато карат велосипед или играят с топка.

Дори най-малките полагат усилия, за да уловят заобикалящите ги бебешки стоки и игри, които грабват тяхното внимание с ярки цветове и интересни форми. Вижте колко добре се справят с балансирането, когато се забавляват на батут. Цялата им енергия е съсредоточена в запазването на баланса. От малки се научават да бъдат съсредоточени, например когато поставят едно върху друго блокчетата от конструктора, извършват действието много старателно и съсредоточено. Детските стоки и играчки умело подтикват децата да използват своето въображението. Много играчки са създадени именно с тази цел.

Благодарение на игрите децата стават все по-сигурни и уверени в своите умения. Например, когато завършат последният елемент на пъзела или когато се научат да карат колело, те изпитват чувство на удовлетворение и са готови да преминат към следващите „изпитания“ за тях.

Тук ролята на родителите е изключително важна, децата винаги трябва да бъдат насърчавани и поздравявани за успехите, колкото и малки да са те. Много е важно техните постижения да бъдат признати, забелязани и стимулирани. Когато един възрастен се включи в тяхната игра, те се чувстват уверени и значими.

Как да изберем правилната играчка?

Първо погледнете самите деца, научете повече за тяхната възраст и интереси.

Купувайки бебешки и детски стоки винаги бъдете внимателни и съблюдавайте за тяхната безопасност. Знайте, че една играчка може да бъде безопасна за една възрастова група, но крайно опасна и неподходяща за друга. Именно поради тази причина е добре да избирате играчки, според възрастта на детето.

Играйте с децата и ги насърчавайте. Оставете ги да опознаят играчката, не бързайте да критикувате, ако не могат да се справят от самото начало.

Най-подходящите и атрактивни детски стоки и играчки за вашите малчугани, можете да откриете тук: http://baby.galix.bg/играчки

3
Как да изберете точните парфюми за приятелките ви?
Покупка или наем на имоти с или без посредник – ко...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location