Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (430 words)

Как с нулев бюджет да повишим продажбите в онлайн магазин?

Една от главните причини, заради които онлайн магазините станаха популярна бизнес перспектива е фактът, че започването на такъв бизнес не крие големи рискове и не изисква голям първоначален капитал.

Една от главните причини, заради които онлайн магазините станаха популярна бизнес перспектива е фактът, че започването на такъв бизнес не крие големи рискове и не изисква голям първоначален капитал. След като това е една от главните причини за динамичното развитие на онлайн магазините е препоръчително начинаещият онлайн предприемач да продължава да управлява магазина си със същите съображения - минимални разходи и максимални печалби. Важен фактор за това са маркетинговите стратегии, които се използват след изработка на онлайн магазин.

Един от най-използваните инструменти за популярнизиране на сайт на интернет магазин са социалните медии. Facebook, Instagram, Google plus, Twitter, Pinterest - това са може би най-популярните канали, през които можете да представите вашия магазин и продукти пред нови потенциални клиенти. Това са чудесни възможности за обявяването на нови продукти, промо цени, състезания с награди и др. Има много различни тактики, благодарение на които можете да си спечелите емоционално обвързване с вашите клиенти, да повишите доверието към вас и да си осигурите вниманието на нови публики. Някои от изброените социални мрежи като Instagram са подходящи за провокиране на потребителското любопитство - можете например да публикувате снимки от процеса на създаване на определен продукт или мейкинг от фотосесията на артикул, който се продава ексклузивно само във вашия онлайн магазин.

Друг инструмент за маркетинг, който често пъти е подценяван от електронните търговци е маркетинга на съдържанието. Ако си мислите, че е достатъчно да представите продукта си в онлайн магазина само като сложите снимка от гугъл и копи-пейст на текст от рекламната брошура на производителя, то помислете пак. Топ интернет търсачките като Гугъл и Бинг не толерират копираното съдържание, още повече когато това съдържание е публикувано в нова интернет страници. По-добре забравете за тази практика и никога не я прилагайте. Препоръката е да пишете уникални описания, които да са дълги до 60 думи. Те трябва да са конкретни и уникални. По този начин гарантирано търсачките ще класират резултатите от вашия онлайн магазин на по-добри позиции. А това може да значи само едно - повече посещения и повече потенциални продажби.

Ако смятате, че можете да се съобразите с тези прости препоръки, то е въпрос на седмици да усетите как вашият онлайн магазин се развива напред. Разбира се, нужно е да бъдете постоянни в използването на социалните медии като маркетингов инструмент, както и да обръщате внимание на съдържанието в интернет магазина. Ако спазвате тези насоки, то скоро можете да се превърнете в един от големите играчи на онлайн бизнеса.

1
Кои храни да избягваме по време на 90 дневната дие...
Какви несесери да купим за децата ни?