Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (424 words)

Електронни везни - какво трябва да знаем за тях?

Пазарът предлага голямо разнообразие на електронни везни. Може да видите различни по дизайн, функционалност и ценови клас.

Пазарът предлага голямо разнообразие на електронни везни. Може да видите различни по дизайн, функционалност и ценови клас. Производителите изкарват постоянно нови, обновени видове електронни везни- за домашни условия, или за бизнес цели. Какво е важно да знаем за тях? Фирмите, които предлагат устройствата вграждат в тях все нови и нови функции, ето защо е редно да сме наясно с каква цел ще ги използваме.

Електронните везни са по-точни и по- издържливи от останалите видове везни, които с течение на времето започват да показват по- неточни величини. Цената на електронните везни варира различно- от 100 до 1 000 лева., зависи от опциите. Търговците масово лансират вградените функции, а не толкова измерителната точност. Информирайте се дали измерват с прецизна, или приблизителна точност. Точността е най- важното, защото заради нея електронните везни се различават от механичните.

Фирмите предлагат електронни везни, които обаче коренно се различават в своята измерителна способност. Има такива, при които на всеки 0,5 кг точността се разминава с двеста грама. Други мерят с абсолютна точност. Бъдете бдителни при при закупуването на електронни везни.

Друг критерий е характеристиката за максимум товар на електронните везни. Важно е колко като обем побират те и дали това е най- подходящият вариант. Тази характеристика е важна, защото при електронните везни препоръките за максимално тегло е задължително да се спазва.

Това са специфични измервателни уреди и трябва да следвате указанията за употреба, тъй като има голяма опасност, ако претоварите Вашите електронни везни,те да се повредят.

Изборът на електронни везни зависи от целта на използването. Ако Ви трябват с цел прецизно отмерване, прочетете внимателно характеристиките му и вижте дали има отклонения. А ако Ви трябват за измерване на по- едри стоки, тогава леките несъответствия не са от съществено значение.

Повечето електронни везни имат вграден калкулатор, който изчислява индекс на телесната маса.  Вземайки под внимание данни за височина и тегло, посредством формула този индекс се изчислява бързо и лесно.

При по- модерните модели се изчислява и стойността за мазнините в тялото, дава се информация за препоръчителен дневен прием на калории. Това е екстра, която дава ценна информация за потребителя. По- новите електронни везни разполагат и с още полезни функции, които могат да Ви информират и улеснят.

Преди да започнете работа, запознайте се със специфичностите за действие и съхранение, защото има фактори, които могат да удължат живота на уреда. Не е препоръчително везните да се поставят на пряка слънчева светлина, както и в помещения с висока наситеност на прах, или влага. Други вредители за електронни везни са: вятърът и вибрациите.

1
Развитие на катаракта
Секс магазините и дамите
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location