Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (415 words)

Как да изберем подходящите джанти?

Изборът на джанти може да се окаже доста труден, когато чрез тях искате да изразите своята индивидуалност и едновременно с това, те да бъдат подходящи за автомобила ви. Джантите говорят много за вас, затова в тази статия ще ви дадем ценни съвети.


Преди да започнете да търсите нови джанти, е важно да знаете някои неща. Първо, запознайте се с размера на оригиналните джанти на вашата кола. На повечето автомобили е възможно да се сложат малко по-големи джанти от стандартните, но за да сте сигурни, можете да се обърнете за съвет към специалист.

Как джантите могат да подобрят представянето на автомобила ви
По-малките джанти могат да намалят цялостната тежест на колата, което от своя страна да допринесе за намаляване на разхода на гориво. От друга страна, по-големите джанти могат да способстват за подобряване управлението на колата, а джантите с по-широк хоризонтален профил да помогнат на ускоряването и маневрирането. Ако се фокусирате предимно върху външния вид, тогава широките джанти с подходящите за тях широки гуми, ще ви допаднат. Ако пренебрегнем обаче външния вид, трябва да отчетем факта, че материала, от който са изработени джантите, ще повлияе на представянето на автомобила.

Когато си избирате нови джанти, е от изключително значение да изберете подходящия размер, както и вид и брой болтове за прихващането им. Неправилно подбраните джанти могат да повлияят на управлението на автомобила.
Друг важен фактор е цената на джантите. Стойността им може да варира значително, в зависимост от материала, от който са изработени.

Производство на алуминиевите джанти
Повечето джанти са от алуминий, но съществуват и различни начини за производството им. Направата им започва с голямо парче алуминий, което се оформя, чрез голям натиск и загряване. По този метод се правят изключително издръжливи и леки джанти.
Гравитационното леене е най-опростения метод, чрез който разтопеният метал се излива във форма. За да се получат издръжливи джанти, е необходимо влагането на повече материал, което обаче ги прави и сравнително по-тежки.
Леенето под ниско налягане съдейства за плътното прилепване на разтопения алуминий към определената форма и увеличава издръжливостта му. Леенето под високо налягане се базира на обратната концепция, използвайки вакуум, който задържа плътно течния метал във формата. Процесите са различни, но с подобен краен резултат.

Летите джанти са често срещан избор при по-спортните и луксозни коли.

Ако вземете под внимание гореизброените съвети и изберете подходящите за вашия автомобил джанти от Ogi.bg, ще бъдете удовлетворени от резултата. Ако все пак не сте сигурни дали избрания от вас модел в съвместим с автомобила ви можете да потърсите помощ от специалистите, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор.

2
Какво трябва да знаем за смяната на стандартното т...
Спортните стимуланти в спорта