Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (423 words)

Как да намерим авточасти за нашия автомобил

Как да намерим авточасти за нашия автомобил

В един идеален свят, автомобилите никога нямаше да се развалят, а дори и да се развалят, магически феи щяха да долитат отнякъде с куп авточасти под ръка и щяха да оправят проблема за нула време.

В един идеален свят, автомобилите никога нямаше да се развалят, а дори и да се развалят, магически феи щяха да долитат отнякъде с куп авточасти под ръка и щяха да оправят проблема за нула време. Но светът е далече от идеален. Вашата кола със сигурност ще се повреди рано или късно и ако искате да се докажете пред своите приятели като добър майстор и същевременно да спестите малко пари, ще си я ремонтирате сами.

Само авточастите са проблем – трябва да си ги изпросим, да ги вземем назаем, да ги откраднем или да си ги купим някак си. Можете да отидете в официалния магазин на марката или в някои магазин за авточасти и ще има цял списък от части, които ще трябва да закупите. По всяка вероятност обаче, те ще са скъпички, а и може да нямат на склад някоя от частите, които търсите. Затова е време да посетите някоя автоморга.

Когато търсите авточасти втора употреба, трябва да имате план – какво точно ви трябва, кой може да го има и откъде да го купим в крайна сметка. Има някои неща, които със сигурност не искате да си ги купите от автоморга: ангренажен ремък или верига, пистов ремък, маркучи, филтри (освен разбира се ако си личи, че са чисто нови... може да уличите десетката понякога, когато кола е обслужена точно преди да се озове в автоморга), свещи и други критични за запалителната система части, и др. Но същевременно има и много части, които си заслужава да купите от автоморга. Такива авточасти са: врати, калници, брони, капаци, огледала, части от интериора, издръжливи части от окачването като пружини и носачи, полуоски, кардан, и понякога скоростни кутии и двигатели дори.

Идеалният свят описан по-горе със сигурност не съществува, но в един истински свят ще е много удачно да имате още една или дори две коли от същия модел като нашата само за части. Но обикновено нямаме място у дома за такива неща като авточасти и ръждясали ламарини. Пък и не искате дома ви да заприлича на автосервиз (освен ако вече не сте го постигнали, в който случай, браво на вас!). Така че, търсите някой, който има всички тези части, дето ви трябват: автоморга или някой, чийто дом вече прилича на такава. Ако намерите някоя специализирана автоморга – още по-добре, те със сигурност ще ви направят изгодна оферта за частите, които търсите.

2
Маркови часовници Police
Рекламиране на бизнес в Google