Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (334 words)

3 забележителности във Варна, които всеки турист трябва да посети

3 забележителности във Варна, които всеки турист трябва да посети

Думичката "лято" неслучайно в синоним на почивка на плажа с коктейл в ръка. Въпреки че всеки обича да го прави, си заслужава да се обърне внимание и на един друг аспект от ваканцията

Думичката "лято" неслучайно в синоним на почивка на плажа с коктейл в ръка. Въпреки че всеки обича да го прави, си заслужава да се обърне внимание и на един друг аспект от ваканцията - разглеждането на забележителности. Ако вече сте резервирали стая и сте решили да прекарате известно време във Варна, но не знаете кои места да посетите, тази статия ще ви даде нужните насоки.

Археологическият музей - той е дом на хиляди експонати с безценна стойност. Най-известният сред тях е златното съкровище от варненския некропол, което е най-старото открито обработено злато. Някои от постоянни експозиции биват: античност, средновековие, възрожденски период. Собственост на музея са и други обекти като: римските терми във Варна, музеят на Възраждането, Аладжа манастир и други.

Делфинариумът - учените казват, че делфините са вторите по интелект същества, които населяват тази планета. Съдейки по това, което може да се види в делфинариума във Варна, въпросните учени определено са прави. Лятото той е сцена на редовни представления, които радват не само децата, но и възрастните посетители. Към сградата на делфинариума има и кафене, в което можете да гледате как делфините плуват под водата докато пиете кафе или сок.

Гледката на Галата - след като бе създадено преди няколко години, това кътче се превърна в едно от любимите места на Варненци и гостите на града. Самото паркче се намира по пътя за кв. Галата и има паркинг и пейки. Ако сте любители на по-екстремите преживявания - съветваме ви да посетите и "падналия ресторант" на нос Галата. Въпреки че е малко страшничко, там гледката към Варна е още по-красива!

Ако ви предстои посещение на морската ни столица и си търсите място за нощувка, възползвайте се от достъпните цени на един от най-добрите хотели във Варна - Аква. На рецепцията можете да получите допълнителна информация относно други забележителности в града и региона.

2
Слънчеви колектори за отопление на вода
Кърти Дум предлага кърти чисти извозва услуги през...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location