Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (529 words)

Най-красивите плажове в България

Най-красивите плажове в България

Предполагам много от нас поне веднъж са отваряли статия озаглавена „най-красивите плажове в света“ или нещо подобно.

Предполагам много от нас поне веднъж са отваряли статия озаглавена „най-красивите плажове в света“ или нещо подобно. И в повечето случаи оставаме безмълвни пред красотата, която ни предлагат добре подбраните снимки, а вероятно и много от нас си мислят „ех, де да имаше такива места и в България“. Е, противно на очакванията, всъщност и ние, българите, имаме няколко плажа с които можем да се гордеем. С екипа на клуб Магелан, Варна сме ви подбрали най-красивите плажове по българското Черноморие.

Болата:

b2ap3_thumbnail_img_1475_article_details.jpg

Само на няколко километра от град Каварна и непосредствено до нос Калиакра се намира малкият, китен плаж Болата. Това приказно място ще ви грабне с красивата гледка, която се разкрива от хълмовете с които е ограден самият плаж. Болата представлява лиман с тясна клисура, която се врязва в брега, а рекичката, която си проправя път през плажа е образувала устие на лагуна. Важно е да се отбележи, че местността е единствения резерват в България включващ и морска площ. Пясъкът е фин и мек, а водата бистра и прохладна.

Силистар:

Плаж Силистар е един от малкото в България, който все още не е превърнат в бетонна крепост с хотели на всеки метър. Основната причина за това е факта, че плажа е част от територията на природен парк „Странджа“. Намира се на пътя между Резово и Синеморец и естествената му красота със сигурност ще ви остави без дъх. Водата е плитка и бистра, но благодарение на скалите, разположени около плажа се създава чудесна възможност за гмуркане.

Резово:

Резово е тихо и спокойно селце, което се намира на границата ни с Турция и на 11 км. от град Синеморец. Там ще откриете и едноименния девствен плаж, който се пада и най-южната точка до която се простира България. Ограниченото строителство и множеството забележителности около Резово го правят предпочитана дестинация за тези, които искат да се измъкнат от шума на големите ни курорти.

Аркутино:

b2ap3_thumbnail_25082010383.jpg

Едно от любимите места на плажуващите по южното ни Черноморие е плаж Аркутино. Плажът се намира между Приморско и комплекс Дюни и е част от резервата Ропотамо. Докато си лежите спокойно на мекият, чист пясък ще можете да се любувате и на гледката която ще се разкрие към остров Свети Тома – който е единственото място в България където виреят диворъстящи кактуси. Водата е кристално чиста, а мястото е идеално за деца. Освен това за любителите на водните спортове в Аркутино ще откриете сърф училище от където може да се научите как да карате сърф или да си наемете оборудване.

Варвара:

По пътя между Царево и Ахтопол, сгушено в полите на Странджа се намира едно малко, райско кътче – село Варвара. Едноименният плаж е уникален и ще ви покаже истинската, непорочна красота на българското Черноморие. Златистият плаж е заобиколен от буйна зеленина и скалисти брегове, така освен, че може да се печете имате възможност и за правене на дълги разходки и излети в планината. А любителите на нощният живот ще могат да му се насладят благодарение на близостта на плаж Варвара с някои от топ курортите ни по южното Черноморие.

Разбира се България разполага и с много други девствени плажове, които заслужават внимание.

6
Конферентни зали за презентации и бизнес срещи
Използвайте трайна боя за коса по всяко време
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location