Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (450 words)

Да поживееш на хотел в София

От малък винаги съм си мечтал да поживея поне месец-два на хотел в София. Но така и до скоро не бях успял да осъществя мечтата си.

От малък винаги съм си мечтал да поживея поне месец-два на хотел в София. Но така и до скоро не бях успял да осъществя мечтата си. Навремето родителите ми не искаха и да чуят – я какъв апартамент съм имал на разположение, с кон да препускаш из него. След години жена ми също се включи в съпротивата срещу съкровените ми желания – защо точно на хотел в София съм искал да поживея? Как защо в София – правех се на ударен аз, във Велинград ли на хотел? Не защо в София, а защо на хотел, не мирясваха те.

Толкова ли беше трудно да се досетят? А уж ме познаваха. През целия ми живот битът

жестоко ме е измъчвал. Дори една прахосмукачка да пусна за мен е било истински проблем. Какво остава за всички останали безсмислици – готвене, пране, гладене, чистене, ремонтиране. Тъп, дълбоко тъп бит – безсмислен и унищожаващ човешкото в човека...

А на хотел в София, мечтаех си аз, животът е съвсем различен. Станеш сутрин, протегнеш се, метнеш един отмъстителен поглед към неоправеното си легло: ей, легълце, няма да те пипна, като се върна довечера да си оправено като за гости, нали разбра?! Кажеш му на неоправеното си легло желанията, после вдигнеш телефона и след минута, хоп кафенце, хоп закусчица. На това му викам аз живот!

Така и щях да си остана единствено с мечтата да поживея в хотел в София, ако не беше един приятел. Богат приятел, предприемчив българин, нали се сещате. Та той, значи, си построи суперголям и суперлуксозен хотел. Таман го беше пуснал в експлоатация и ми предложи:

Искаш ли – вика, – да поживееш на хотел в София? Трябва ми верен, но външен за фирмата човек. Да поживее, да види кой как си върши работата, крадат ли ме, клиентите наистина ли са доволни и разни такива работа.

Ха, да видиш ти, как умеел животът да се обръща. Я сега да чуя какво ще кажат родителите ми, какво ще каже жена ми. Човекът ми плаща голяма сума. И то защо? За да поживея на хотел в София, като единствената ми задача е да си отварям широко очите и ушите и после да му докладвам. Шпионин, един вид, човек с най-висша мисия – да разбере отвътре нещата. А как да ги разбере? Като се прави на ни лук ял, ни лук мирисал и си живее живота. Така и постъпих...

Повярвайте, да си живееш живота на хотел в София, не само не беше никак лошо, а направо се оказа замечтателно, ако ми простите този русизъм. Хубав хотел в София е http://www.hotel-aris.com/.

 

2
Уъркшоп зали за малки групи
Бъдете по-ефективни енергийно с висококачествена P...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location