Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (316 words)

Бургас - най-добрият град за живеене и туризъм

Бургас - най-добрият град за живеене и туризъм

Един от най-красивите български градове се казва Бургас.

Един от най-красивите български градове се казва Бургас. Вторият по крайбрежието и 4-ти по големина град в страната Бургас е и един от най-динамично развиващите се у нас. В последното десетилетие тук си личат ясните признаци на успешна икономическа и бизнес рамка, която допринася за развитието на града като цяло, поставяйки отлични перспективи в подстъпите към неговото бъдеще.

Бургас е добре познат и като туристическа дестинация. Макар повечето хора да минават транзитно през града, отправяйки се на север към Несебър и Слънчев бряг или на юг към множеството курортни селища по южното Черноморие, то немалка част предпочита да летува тук. Това обаче със сигурност не са единствените посетители на Бургас, който умело съумява да привлече и доста крупни инвеститори, заинтересовани от това да правят бизнес тук.

Едно от най-натоварените летища в страната – това в Сарафово се намира на едва 10 километра от центъра на града и е по-познато като летище Бургас. През него всяка година преминава човекопоток с обем от над 2 милиона души. Това е сериозна заявка за неговото разрастване в преследване на повишените очаквания на туристическия сектор у нас. Именно в Бургас се намира и най-голямото предприятие в страната – Лукойл Нефтохим, което осигурява десетки хиляди работни места за хората от региона.

Все пак повечето от нас, чувайки името Бургас най-често правят асоциация с крайбрежието на Черно море и това не е случайно. Тук също има стотици хотели, ресторанти и заведения, които да приемат стотиците хиляди туристи, посещаващи града всяко лято. Една от придобиващите популярност напоследък услуга е и отдаването на rent-a-car автомобили в Бургас. Множеството агенции с офиси в града чрез конкуренцията помежду си са добре дошли за клиентите, които имат нужда от този тип услуга. Цените са по-ниски, обслужването по-качествено, процедурата по-опростена.

Бургас често бива определен като ключов за южната част на родното крайбрежие и през последните години умело заслужава тази си слава.

1
Сватба в ретро стил - защо не?
Фугите – принадлежност и видове
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location