Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (446 words)

Развитие на СПА туризъм в България

Развитие на СПА туризъм в България

Балнеолечебните процедури в България и съществуващите СПА центрове са едни от основните източници на туристи в страната. Модерните хотели във Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и други предлагат качествена терапия за клиентите си и то на достъпни цени.

Балнеолечебните процедури в България и съществуващите СПА центрове са едни от основните източници на туристи в страната. Модерните хотели във Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и други предлагат качествена терапия за клиентите си и то на достъпни цени.

Спокойно можем да кажем, че СПА туризмът у нас набира скорост и родината ни бележи успехи сред балнеолечебните дестинации на Балканите и не само. И тъй като днес се използват само около 30% от минералните ни извори, се очаква сериозно повишение на активността през идните години.

От съюза по СПА туризъм предлагат създаване на центрове за лечение с минерална вода, лечебна кал и разбира се, разходки сред благоприятния климат, който да влияе на хората. Към днешна дата гостите на България използват облекчаващи балнеолечебни процедури срещу високо кръвно налягане, стрес, депресия и прочие.

Хотелите са препълнени заради иновативните и работещи терапевтични методи, които ще се развиват още повече с напредъка на времето. Санаториумите приютяват руснаци, поляци, германци, французи и други, а всички те споделят, че минералната вода помага срещу камъни в бъбреците, чернодробни заболявания, хипертония и още куп здравословни проблеми.

Редица са и възможностите за настаняване. Когато търсите хотел във Велинград, примерно, то най-добрият избор е 5-звездният хотел Свети Спас. Във всеки балнео курорт ще откриете доста възможности за настаняване - хотели, къщи за гости, квартири и дори апартаменти.

Разбира се, ние ще следим какво се случва със СПА туризма у нас и ще предложим най-добрите балнеолечебни курорти за всички вас. Добрата новина за мнозина български граждани е, че могат да се подложат на този вид лечение и благодарение на здравната каса, което автоматично означава, че е добре да изкарате една свежа ваканция изпълнена с минерални бани и приятни процедури.

Природата в България предразполага към развитие на СПА туризъм за лечение и профилактика на различен вид заболявания. Красивите ни градове като Велинград, Хисаря, Сандански, Девин, Сапарева Баня, Оняново, Наречен и редица други ще ви заредят с оптимизъм и сме сигурни, че ще останете доволни от обслужването. За постигане на добър ефект от процедурите е необходимо време. Затова ще са Ви необходими поне 7 дни. Във всеки курорт има изградена и добра материална база. Ще имате възможност да се настаните не само в хотел, а също и в къща за гости или квартира. Възможностите за храна са редица. От включените в пакета закуска, обяд и вечеря, до посещението на редицата ресторанти и малки заведения за хранене. Искаме да ви пожелаем приятна почивка и само позитивни емоции сред красотите на поредното посетено от Вас място.

1
Строителна техника под наем е доброто решение за ф...
Регистрация на фирма по време на икономическа и по...