Най-фин е пясъкът на плажовете в Гърция

----------Lux-Apartments

Гърция е дом на най-голямата брегова линия в Европа - над 13 000 километра брегове и стотици острови - и плажовете в тази страна са абсолютно зашеметяващи.

Много хора питат: "Има ли пясъчни плажове в Гърция или са само каменисти?" - Да, да, има! Страната има едни от най-приказните пясъчни плажове в Гърция, с кристално чисти води от всички нюанси на тюркоаза и смарагда.

Още
2
  159 Hits

Харамийската пещера - Достъп и Забележителности

peshtera-haramiiska

Ще сме екстремни, ще предизвикаме максимално покачване на нивата на адреналина, ще е незабравимо. За любителите на предизвикателствата и екстремните усещания и пътешествия - точното място е пещера Харамийска, а ние отиваме точно там. Ще бъде интересно!

Още
1
  203 Hits

Фестивалът на кафето в Истанбул. Започва най-приятно ароматният фестивал в света

istanbul-coffee-festival-2021

За тези хора, които се събуждат по-рано от всички, тези които не могат да се наспят, за тези които будуват през нощта... Спътник за всички е вкусната чаша кафе. Тази есен сетивата ни ще се насладят на много кафе с фестивала, който наистина си заслужава.

По целия свят годишно се консумират около половин трилион чаши кафе. А в Турция статистиката показва, че 95 от 100 души в Турция много обичат кафето; няма съмнение, че в Истанбул ще се случи нещо невероятно

Още
1
  187 Hits

Град Смолян - Почивка в Родопите

Град Смолян

 Отправяме се към Смолян. Град в Родопите, който човек не бива да пропуска да посети. Често подценяван, всъщност Смолян носи онзи родопски дух, който топли сърцата и на кореняците, но и на всички посетители и гости на тези места. Малък, но богат, това е град, който се радва на природни дадености в околностите си, на редица забележителни места наблизо, както и приютява най-голямата обсерватория на целия Балкански полуостров. Нека се разходим из Смолян, нека го обикнем.

Още
2
  246 Hits

Екопътека Стената – Сърница Ай

sarnitsa-ay

Според последните проучвания в областта на туризма в България, едни от най-предпочитаните форми на екологичен туризъм у нас са екопътеките, следвани от планинския туризъм, фото-заснемането на растителни и животински видове, спелеоложки туризъм. Именно за тези неща ще си говорим в настоящата статия.

Ще тръгнем с бодри крачки по една живописна екопътека в сърцето на Родопите, ще опознаем местността на Доспат и Сърница, ще се впуснем в приключение, от което спомените ще останат на топло в сърцето ни завинаги.

Още
1
  270 Hits

Къща за гости Кристал в Триград

Имате свободно време и искате да идете сред природа. Препоръчваме Ви да посетите Западните Родопи, в района на Девин и Триград. Невероятните Западни Родопи ще ви вдъхновят и заредят с енергия.

Още
1
  530 Hits

Съвети за първия ви планински поход

planina3

Въпреки факта, че като дете прекарвах доста време сред природата, в палатковите лагери и в планината, по някаква причина никога не съм обичал много туризма.

По-скоро много обичам планините, пейзажите наоколо, чистия въздух и усещането, че сте завладели света и стоите на върха. Т.е. вече крайният резултат 😀 Но аз не харесвам много процеса на катерене, разпъване на палатки и спускане 🙂 Затова, уви, в моя арсенал няма разумни съвети и лични препоръки за онези, които отиват на поход.

Още
1
  738 Hits

4 причини да не посетите Гърция

Оферти за Гърция

Истината е, че Гърция от дълго време насам се е превърнала в една от най-популярните дестинации, както за българските туристи, така и за всички останали, независимо за кое кътче от света става въпрос. Южната ни съседка успява да предложи редица удобства и забавления, както за хора с малки деца, така и за весели и млади компании.

Още
1
  741 Hits

Причини защо пътуването с кола е най-добрият начин за пътуване

KlMcaRKsge

Пътуването е едно от онези дейности, на които всички се радваме. Не всеки аспект на пътуването обаче е еднакво вълнуващ. Транспортът е едно от онези неща, които трябва да планирате предварително. Имате много възможности и всички те имат своите предимства и недостатъци.

Още
1
  718 Hits

Как да установите какво не е наред по вашия климатик

Туристическият сайт Travelmix предлага нова концепция за резервиране на туристически услуги като почивки, екскурзии, самолетни билети, хотелско настаняване, здравни и туристически застраховки, коли под наем искове за обезщетения на закъснели полети. 

Още
1
  1191 Hits

България на водещо място по спа курорти и дестинации

България на водещо място по спа курорти и дестинации

Множеството минерални извори на територията на Република България обуславят водещото място, което страната ни заема сред европейските spa дестинации. Разполагаме с десетки спа курорти, които се радват на все по-нарастващ интерес както от местни, така и от чуждестранни туристи.

Още
1
  1943 Hits