Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (427 words)

ВСИЧКО ЗА ПОДСЛУШВАТЕЛНИТЕ УСТРОЙСТВА

ВСИЧКО ЗА ПОДСЛУШВАТЕЛНИТЕ УСТРОЙСТВА

Подслушвателните устройства представляват електронни предаватели, които могат да съхраняват гласови разговори или звуци и да ги излъчват към електронни

Какво представляват подслушвателните устройства?

Подслушвателните устройства представляват електронни предаватели, които могат да съхраняват гласови разговори или звуци и да ги излъчват към електронни радио приемници. Някои подслушвателни устройства извършват еднопосочно предаване, а други – и изпращат, и получават радио сигнали.

Как функционират подслушвателните устройства?

Подслушвателните устройства се състоят от радио предаватели, които взаимодействат с радио приемници, като предават аудио предаване от едно местоположение на друго. Подслушвателното устройство изпълнява две функции: генериране на продължителен радио сигнал на определена честота и модулиране или усилване на радио вълна, която се изпраща с аудио сигналите от микрофон или усилвател. В резултат се получава модулирана радио вълна както с нискочестотен радио сигнал, така и с високочестотен, който след това се предава посредством антена.


Какви видове подслушвателни устройства съществуват?

За целите на радио подслушването съществуват скрити подслушвателни устройства и „замаскирани” подслушвателни устройства. И двата вида могат да се използват незабележимо.

Кой използва подслушвателни устройства?

Обикновено подслушвателните устройства са предназначени за служителите на закона, органи на реда, следователи, военни сили, както и от бизнес сектора.
Видове подслушвателни устройства:
   Обикновен микрофон, свързан с вас чрез проводник. Звукът идва или чрез телефонен кабел, или през статични слушалки. Прилича на лекарска слушалка.

Микрофон, който улавя звука и е свързан безжично с приемник, който носите. Така микрофонът се поставя на говорещия, който може да се намира доста далече. Приемникът предава сигнала към ухото ви чрез слушалки (тип лекарска слушалка или с кабел).

Предаватели за стая. Предавателят е монтиран и скрит в стаята и предава сигнала на приемник по безжичен път. Това може да е чрез gsm мрежата, безжична връзка или радио сигнал. Такива подслушвателни устройства са и подслушвателите за стена. Те работят на принципа на подслушване със стъклена чаша на стената. Разбира се, усилват и изчистват сигнала многократно повече – дотолкова, че могат да уловят дори шепот.

Друг метод на предаване на звук от източника до вас е чрез блутут връзка. Някои подслушвателни устройства са съвместими с блутут връзки. Блутут връзките са подходящи за слушане на звук от телевизор, телефон или mp3 плейъри.

Други средства работят с инфрачервен сигнал. Те изискват обаче пряка видимост между предавателя и приемника. Това ги прави по-ограничени за използване или се използват за единични цели – подслушване на звук от телевизор, театър или кино.

Още подслушващи устройства, които се предлагат:

  1. Подслушващи устройства за тяло
  2. Шпионски подслушващи устройства и gsm подслушватели.

Вижте всички видове подслушвателни устройства, разберете как да ги използвате. Всичко, което Ви интересува за тези устройства може да намерите в шпионския магазин на spy-secrets.

3
Как да изберете перфектния матрак за вашата спалня
Искам да бъда супер героиня!