Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (528 words)

Най-подходящите кабели за игровите конзоли и видеокамерите и съвети за правилно свързване

Тъй като конзолите за видеоигри обикновено не използват стандартни аудио / видео връзки, ще имате нужда от специално създаден за целта кабел

Тъй като конзолите за видеоигри обикновено не използват стандартни аудио / видео връзки, ще имате нужда от специално създаден за целта кабел, който да свържете към вашето устройство.

Игрови конзоли – Препоръчително е да използвате HDMI кабели с конектори, за да свържете PlayStation® 3 или Xbox 360 ™, ако искате да получите най-добрата картина с висока разделителна способност. Тези кабели с конектори ще бъдат динствената ви опция, ако искате да гледате Blu-ray филми на PS3 на най-високата резолюция, 1080p. Ако вашият телевизор не разполага с HDMI вход или ако работите с конзола, която не разполага с HDMI, ще трябва да се снабдите със специален гейминг кабел, който е съвместим с видео изхода на конзолата. Все пак трябва да изберете връзката с най-високото качество, което вашия телевизор може да приема.

Видеокамери - Повечето видеокамери просто използват мини USB кабел за прехвърляне на видео кадри на вашия компютър и един A / V кабел, с който да свържете вашата видеокамера към телевизора, като тези кабели с конектори в някои случаи са в комплект с устройството. Но ако имате по-нова видеокамера, която записва кадри с висока резолюция, най-вероятно ще искате мини HDMI кабел, за да гледате заснетото на вашия HD телевизор. Много от по-новите цифрови фотоапарати имат и възможност за запис на няколко минутно HD видео, което също така изисква мини HDMI кабел за възпроизвеждане на вашия HD телевизор.

Полезни Съвети за Свързване на Кабели

Следвайте тези общи правила, за да получите най-добри резултати с кабелите с конектори, които ще използвате.

  • Безопасността на първо място - уверете се, че оборудването е изключено, преди да свържете всички нови кабели.
  • Тъй като те могат да въведат смущения в сигнала, се опитайте се да задържите захранващите кабели на няколко инча от сигналните кабели. Ако това не е възможно, поне се опитайте да сведете до минимум контакта между тях, като ги кръстосате на 90 ° ъгъл, когато се пресичат.
  • Ако кабелът има стрелки, отпечатани върху неговата повърхност, свържете го така, че стрелката да сочи обратно на източника на сигнала и към дестинацията. При тези видове кабели с конектори защитата се намира само на края, който се свързва към аудио или видео източника.
  • Избягвайте усукване или огъване на кабелите. Не се опитвайте да направите обхвата на кабела по-малък - това може да натовари конектора и диелектрика, и е много възможно да причини увреждане. Купете по-дълъг кабел, ако е необходимо. (Това е особено важно за оптични свързвания).
  • Кабелите не трябва да се съхранят навити на бримки. Подредете ги във формата "S" или на числото осем вместо това; това може да спомогне за намаляване на електромагнитните смущения.
  • Проверете вашите кабели всяка година, за да се уверете, че те не са станали в насипно състояние. Добре ще е да ги огледате за корозия около металните части, особено ако използвате нискокачествени кабели.
  • Обозначавайте кабелите, за да се знае кой кабел за къде е, ако ви се наложи да преместите вашата система или да разрешите някой проблем по-лесно.

Още полезни съвети можете да получите от експертите на Викиват, както и ще намерите голямо разнообразие от качествени кабели с конектори.

1
Достатъчно бързо ли се зареждат страниците на сайт...
Възможни Проблеми При Употребата на Адаптери
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location