Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (529 words)

Възможни Проблеми При Употребата на Адаптери

Въпреки че са полезни по много причини, някои външни адаптери са привличат доста критики. Основните проблеми с този тип на захранване с адаптери включват:

Въпреки че са полезни по много причини, някои външни адаптери са привличат доста критики. Основните проблеми с този тип на захранване с адаптери включват:

Размер

Адаптерите, които се включват към електрическата мрежа директно без да използват щепсел, са по-обемисти от непокритите щепсели. Понякога те са твърде големи, за да бъдат включени в електрически контакти с ограничено пространство или в съседни гнезда на разклонители.

Тегло

Някои адаптери за променлив ток могат да бъдат тежки, оказвайки голямо натоварване върху контакта (това зависи от дизайна на гнездото на конкретната държава). Някои външни захранвания са "захранващи тухли", които имат къс AC кабел, който трябва да лежи на пода, като по този начин облекчава напрежението, но за сметка на това ще ви се пречка в краката. Други видове адаптеи се правят дълги и тънки за закрепване на стената, минимизира се ефектът от тяхното тегло, което опъва щепсела, но задълочава проблема с размерите. Теглото на оборудване, което трябва да носите (например по време на пътуване), не е недостатък на външните захранвания, тъй като алтернативата е също толкова тежко вътрешно захранване. В много случаи обаче един единствен универсален адаптер може да замени няколко с единично предназначение.

Неефективността

Има загуби  на енергия, когато адаптерът продължава да е включен в, когато копчето за захранването на устройството е изключено или когато устройството е изключено от захранването. През последните години това се превърна в общ проблем за оборудване с вътрешни захранвания, което се дължи на употребата на "меки" превключватели на захранването.

Объркване

Често се случва адаптерите да са неясно обозначени, което прави трудна задачата да се идентифицира за какво оборудване са проектирани да захранват. Много е лесно да се отдели захранването от оборудване, но може да бъде доста трудно да се напаснат отново многото устройства с техните захранвания.

Проблеми със Съвместимостта

Няма стандартизация на конекторите; един и същ конектор често се използва за различни напрежения, за захранване при постоянен ток, както и при променлив ток. Несъвместимо напрежение или полярност може да присъстват в на външен вид взаимозаменяеми конектори. Това лесно води до използването на грешни адаптери, които могат да унищожат оборудването.

Опасни и Ненадеждни Адаптери

Производителите на оборудване с AC адаптери често предлагат замяна на високи цени. Това насърчи производството на съвместими резервни заместители, които могат да са със задоволително качество и производителност при значително по-ниски цени. Въпреки това, някои адаптери, който обикновено са на много ниски цени, а понякога и с неизвестни марки или понякога чрез измама, маркирани с името на реномиран производител, имат различни недостатъци, които могат да доведат до влошена производителност (например лошо регулиране и пулсации, максималната мощност е по-ниска, отколкото е посочено, излъчване на топлина), ненадеждност (например прегряване на температура над рейтингите на компонента), както и опасност от токов удар и/или пожар за потребителите.

Данните от проведено проучване между потребителите показват недоволство от цените, неудобство и наводняване на пазара с много и некачествени адаптери.

Когато закупувате адаптери, обърнете внимание на всеки детайл, за да не съжалявате в последствие. Има специализирани магазини за електроника като vikiwat.com, които предлагат разнообразие от качествени продукти. Също така са създали и онлайн магазини за удобство на клиентите.

2
Най-подходящите кабели за игровите конзоли и видео...
SEO оптимизация
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location