Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (424 words)

Торбичките, лесни за рециклиране

Торбичките, лесни за рециклиране

Найлоновите торбички са трудни за рециклиране по ред причини. Много хора ги определят като удобни за използване.

Найлоновите торбички са трудни за рециклиране по ред причини. Много хора ги определят като удобни за използване. Но хартиените торбички са не по-малко удобни, дори и в това отношение имат известни предимства. Ако опитате да ги използвате и се запознаете с всичките им предимства, едва ли някога повече ще се върнете към найлоновите торбички.

Найлоновите торбички са толкова леки, че летят от тротоарите, а дори и да са изхвърлени в контейнери за рециклиране, поради лекотата си често вятърът ги раздухва и от там. А кофите в много случаи не разполагат с капаци. А дори и да започне процесът на рециклиране, той е сравнително бавен. 

Поради това, че найлоновите торбички се рециклират относително рядко и са много вредни за околната среда, все по-бързо отстъпват място на хартиените. На много места по света е напълно забранено в торби от найлон да се продават определени продукти, хранителни например. В почти всички от останалите държави задължително се облагат с определена сума.

Трябва да осъзнаем важността на въпроса, който изглежда елементарен и несъществен на пръв поглед – какви торбички да изберем. Използваме ги всеки ден, така че крайното им количество всъщност е огромно.

Ако изберете да ползвате хартиени торбички от elitmk.com, ще помогнете много за опазването на околната среда. Наистина, в България не във всеки хранителен магазин например има такива, но може да ги използвате и с друго предназначение, например за да поднесете красиво опакован подарък или да рекламирате бизнеса си или каквото друго желаете.

Универсалните хартиени торбички се предлагат във всевъзможни размери, цветове, с най-различни щампове и декорации. Може да изберете най-подходящата за вашия индивидуален случай. Ако пък имате ясна представа как точно желаете да изглежда тя, може да поръчате изработването й, което ще стане бързо, защото материалът го позволява.

Хартиените торби са лесни и удобни за рециклиране. Относително безвредни са за околната среда, дори и по стечение на обстоятелствата попаднат сред природата. Дори и без никаква обработка се разлагат напълно само за няколко месеца. За една небрежно изхвърлена найлонова торбичка този процес би отнел години наред.

Все по-често градове и държави, които търсят по-екологичен начин на живот, налагат данък върху употребата на найлонови торбички и стимулират употребата на хартиени.

Найлоновите торбички често въобще не се рециклират, а ако все пак бъдат подложени на такава преработка, тя е бавна, трудоемка и скъпа. За хартиените торбички важи точно обратното – те са лесни за рециклиране и много по-щадящи за околната среда. Това е основната от многото причини да придобиват популярност толкова бързо.

1
Най-пленителните романтични филми от изминалата 20...
Как да почистим меката мебел
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location