Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (512 words)

Защитете телефона си по най-добрия начин.

Защитете телефона си по най-добрия начин.

В днешния технологично развит свят, здравите мобилни телефони с бутони, малък монохромен дисплей и голяма стърчаща антена вече са мит.

В днешния технологично развит свят, здравите мобилни телефони с бутони, малък монохромен дисплей и голяма стърчаща антена вече са мит. Беше задача с повишена трудност, такъв телефон да се строши, а шанса това да стане неволно си беше направо нищожен. Най-много след сериозен drop test да се наложи да си съберете батерията и капака от земята и след бърза сглобка, телефона да си работи все едно сега излиза от кутията. За жалост тези времена отдавна отминаха.

В наши дни телефоните са с огромни и скъпи дисплеи, изработени са от тънко пластмасово или алуминиево тяло и е достатъчно само едно невинно сядане докато телефона Ви се намира в задния джоб и работата Ви е спукана. За това е задължително да помислите за защита с качествени аксесоари за телефони.

Аксесоарите са различни видове и ние ще обясним някои от тях, за които смятаме, че са задължителни за добрата защита на мобилния Ви телефон:

1. Основно трябва да помислите как да защитите дисплея на устройството, тъй като това е най-важната и най-скъпата за подмяна част.
Перфектния протектор за дисплея на един смартфон в момента е протектор за дисплей от химическо обработено калено стъкло. Тези протектори се тестват по военни стандарти за здравина и качество. Те са изключително издържливи на удари и надраскване. Следващия по степен е противоударен трипластов протектор, изработен от няколко слоя, които разпръскват самия удар по цялата повърхност на дисплея и по този начин се предотвратява спукването или цялостното счупване на екрана. Най-слаби в тази категория са стандартните гланцирани протектори, които предпазват само от надраскване и не биха са справили с по-сериозни предизвикателства. Който и от вариантите да изберете, не трябва да се притеснявате за работата с устройството, чувствителността на дисплея остава същата, повечето протектори пропускат над 97% от светлината на дисплея и не променят по никакъв начин реалните цветове.

2. Корпусът на телефона също има нужда от защита, макар, че там вероятността за счупване е доста по-малка от тази при екрана. Възможностите тук са няколко:

Силиконов калъф и твърд гръб - силиконовия и твърдия гръб предпазват предимно от надраскване и леки удари. Силиконовия обхваща телефона Ви от всички страни, докато твърдите обикновено са изрязани в горната и долната част на устройството за да могат да се поставят, тъй като не са еластични като силикона. Със силиконовия калъф печелите по-голяма експлоатационна трайност и малко по-добра защита, а с твърдия гръб по-привлекателен външен вид, тъй като те са по-тънки, има и прозрачни, които почти не се забелязват, когато са поставени на телефона.

Следващия вариант е кожен калъф, тип тефтер, при тези калъфи устройството се пази от всички страни, тези калъфи могат да се отварят вертикално или настрани, като книга. Добре е да разгледате и варианти с магнитна закопчалка, която ще предпази от случайно отваряне на калъфа при изтърване. Всички от посочените варианти, са добре изрязани за бутоните, камерата и входовете на телефона, за по-добра функционалност.

Който и от аксесоарите да изберете за защита на Вашия мобилен телефон, е добре да го направите още при покупката му.

3
Как да почистим меката мебел
Какво представлява сватбения кетъринг?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location