Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (324 words)

Избор на смартфон според операционната му система

Избор на смартфон според операционната му система

Все повече хора използват смартфони. Широкото им разпространение се дължи на отличната им функционалност.

Все повече хора използват смартфони. Широкото им разпространение се дължи на отличната им функционалност. Това не е просто телефон, а възможност да общувате и да се забавлявате неограничено и по всяко време.

Съществува огромно разнообразие от модели и най-различни приложения, което прави избора трудна задача. Почти за всеки е трудно да вземе решение и да направи своя избор какъв точно смартфон да си купи.

Ако и вие сте изправени пред подобна дилема, PhonesData може да ви помогне много. Това е сайт, на който ще намерите всичко за различните марки и модели. Новите модели се допълват постоянно, информацията винаги е актуална. Многото полезни статии, новини и коментари ще ви помогнат да направите добър избор.

Освен марката и модела, много важна за всеки смартфон е и операционната система, защото всъщност тя е софтуерния комплекс, необходим за взаимодействие между потребителя и хардуера. Явява се и вид среда, за която други производители има вероятност да създадат собствен софтуер. Цената също не е без значение при избора на смартфон, всеки предварително е определил сумата, която е склонен да похарчи за новата си придобивка.

Едни от най-търсените марки са Apple, Blackberry и HTC. Сред най-продаваните модели са Lenovo S860, Apple iPhone 6, Alcatel Pop D5, HTC Desire 516, Alcatel One Touch Idol Ultra. Това моментално ги прави и едни от най-добрите, защото със сигурност имат много качества, щом толкова много хора се спират именно на тях.

В момента може да избираме между няколко мобилни операционни системи. Най-разпространени са iOS на Apple, Windows Mobile на Microsoft, Android на Google и Symbian на Nokia.

Когато става дума за стабилност и надеждност, особена разлика в операционните системи няма. Различията са основно в броя и в разнообразието на приложенията им.  Оттам най-вече произтичат и разликите в цените, които могат да са доста значителни.

iPhone  за момента остава един от най-скъпите модели, но все пак изборът му е отлично решение. 

 

1
Ревю на Лаптоп Lenovo IdeaPad Z50-70 – Функцонален...
Кратка история на Husqvarna