Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (571 words)

Кратка история на Husqvarna

Кратка история на Husqvarna

Husqvarna (Хускварна) представлява източната част на Йонкьопинг, град в шведската провинция Смоланд, и има население от около 21 500.

Husqvarna (Хускварна) представлява източната част на Йонкьопинг, град в шведската провинция Смоланд, и има население от около 21 500. Разстоянието до централната част на Йонкьопинг е на около 5 км. Между 1911 и 1970 г., това е самостоятелен град със собствена община. Заедно с Йонкьопинг са се развивали до 1950-те. След реформата на местното самоуправление през 1971 г., тя е административно в община Йонкьопинг. 

Ето и историята на компанията Husqvarna по години

През 1680 г. е създадена кралската фабрика за пушки Husqvarna и продължава до 1757 г., когато тя е била продадена на частни собственици. Тя продължава да доставя на шведските и норвежки армии  пушки (през 1870 г. около 10,000 пушки са произведени), но компанията по-късно преминали към производството на шевни машини и велосипеди. Днес тя е известна като Husqvarna (никога не променя стария си правопис), международно известна фирма с разнообразие от продукти.

1689 - фабрика "drillingwork" в Huskvarna, южна Швеция, е първият голям завод. Тази фабрика за пушки има около 1000 служители в началото на 18-ти век. Компанията е отделена от Husqvarna Vapenfabriks Aktiebolag през 1959 г. а пушките с марка Husqvarna са били произвеждани в продължение на 300 години, последната е била произведена през 1989 година.

1872 - Производство на шевни машини. Когато търсенето на пушки намалява, се оказа, че машината за производство на пушки, е подходяща за производство на шевни машини. Компанията за шевни машини е продадена през 1997 г. и Husqvarna-маркови шевни машини сега се произвеждат от VSM Group.

1874 - Кухненско оборудване от чугун. Husqvarna започва леярна за производство на детайли за шевни машини, голяма част са базовите рамки. Скоро асортимента бе разширен, за да включва такива продукти като кухненско оборудване в чугун и по-късно на печки и фурни.

1896 - Велосипеди. Велосипеди се произвеждат в завода на Huskvarna. Няколко патента са регистрирани. Последният велосипедът е произведен през 1962 г..

1903 - Мотоциклети. Първият мотоциклет, който може да достигне впечатляващата скорост от 4-5 км / час, е бил произведен през 1903 г. От началото на 1930 г., леки двигатели на Хускварна помогнаха да се направи някои успешни състезания на писта и мотокрос с мотори. Първите заглавия Хускварна в "Motocross World Championship" дойдоха през 1959 г. и 1960 г. Подразделението на завода бе продадено през 1987 г. и от 2013 част от семейството на KTM.

1919 - косачки за трева. Когато Husqvarna придобити Norrahammars Брук, продуктовата гама се разширява до отоплителни котли и косачки. Първият тест на косачка за трева, задвижвана от двигател, беше направен през 1947 г..1959 - Верижни триони. Тъй като търсенето на велосипеди, мотопеди и мотоциклети намалява, горското стопанство става все по-важна част от амбициите на компанията. Експертите по двигателите сега се използват в нови области и първата резачка се произвежда през 1959 г..

1995 - Роботизирани косачки. Първата в света косачка робот, захранвана със слънчева енергия. Продажбите на тези косачки не започват до 2010г.

2007 - Придобиване на силни марки. Придобиването на Gardena през 2007 г., стана част от групата Husqvarna. Придобиването на Zenoah донесе силна марка и географско разрастване в Япония.2008 г. - Разширено присъствие в Китай. Придобиването на Джен Feng и изграждането на нов завод за верижни триони и други преносими продукти даде разширяване на присъствието си в Азия.

2013 - Взето е решение за производство на вериги за моторни триони, и се инвестира в нова производствена база за вериги в Huskvarna.

4
Избор на смартфон според операционната му система
Кога имаме нужда от сервиз за газови уредби
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location