Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (559 words)

Рециклирането на енергоспестяващите лампи

Рециклирането на енергоспестяващите лампи

Енергоспестяващите лампи имат много предимства за потребителите. Те осигуряват надеждна и качествена светлина, която е много близка до спектъра на естествената. Техният живот е много дълъг и няма да създават проблеми на притежателите си в продължение на около 10 000 часа ефективна работа.

Енергоспестяващите лампи имат много предимства за потребителите. Те осигуряват надеждна и качествена светлина, която е много близка до спектъра на естествената. Техният живот е много дълъг и няма да създават проблеми на притежателите си в продължение на около 10 000 часа ефективна работа. Това ги прави идеални за монтаж на места, които са трудно достъпни. Освен това, както подсказва и името им, те разходват много по-малко енергия, в сравнение с класическата крушка с волфрамова жичка. Цената е едно от големите предимства на енергоспестяващите крушки. Те са изключително достъпни и всеки потребител може да ги намери на добра цена в търговската мрежа. Те са доста по-евтини, в сравнение с диодните крушки, които се продават на пазара.

Въпреки всичките им достойнства, енергоспестяващите лампи могат да се повредят и да спрат да работят. В такива моменти потребителите трябва да ги рециклират. Това се прави заради малкото количество живак, което се намира в структурата им. Живакът е течен метал, който има отровни изпарения. Именно това е причината, поради която се налага енергоспестяващите лампи да се рециклират.

Процесът на рециклиране

На първо място, потребителите трябва да осъзнаят, че енергоспестяващите лампи се считат за опасни предмети за бита. Те трябва да се третират подобно на продуктите, които съдържат боя, батерии или термостати. Енергоспестяващите лампи трябва да се изхвърлят по предварително определен ред. С други думи това означава, че не можете просто да ги хвърлите в контейнера пред дома си. Това може да застраши много хора.

Различните опции

Пред потребителите, които искат да рециклират своите енергоспестяващи лампи, има наистина неограничени опции. Има компании, които се занимават с рециклирането на такива продукти. Потребителите могат просто да проверят за локациите на техните кошове за отпадъци, които се намира в близост до дома им. Освен това, някои общини организират пролетно почистване, при което събират подобни отпадъци и ги извозват до определените за това места. Потребителите, които имат енергоспестяващи лампи за изхвърляне, могат да потърсят информация за датите на това почистване. Освен това, има и много други опции, които просто трябва да бъдат намерени, за да бъдат удобни на потребителите.

Помощта на големите вериги

Все повече и повече търговци на дребно представят опции за рециклиране на енергоспестяващите лампи. На първо място, потребителите могат да се обърнат към търговеца, от който са закупили своите енергоспестяващи лампи. Много е вероятно те да са в състояние да предложат удобна опция за рециклирането им. От друга страна, IKEA предоставя такава услуга от 2008 година насам. Услугата за рециклиране на енергоспестяващите лампи няма да струва нищо на потребителите.

Рециклирането става все по-лесно, революцията на енергоспестяващите лампи просто набира скорост. Много от потребителите мислят, че лампите във формата на спирала ще имат кратко появяване на пазара, а след това ще изчезнат безследно. Но това е теория, която не може да намери доказателства в практиката в последните няколко години.

Енергоспестяващите лампи често са предпочитани и пред диодните решения за осветление. Причината за това се корени в по-качествената и силна светлина, която са в състояние да предложат на потребителите, които осветяват офиси и кътове за работа. Освен това, те имат значително предимство по отношение на цената, защото са в пъти по евтини от LED решенията. 

 

 

1
Характеристики на добрия имот
Проявете търпение и прецизно отношение
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location