Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (533 words)

Оразмеряване на изолационни трансформатори

Трансформаторите имат много широко приложение както в индустрията, така и в много домашни уреди. Това означава, че тяхната конструкция и дизайн се различава.

Трансформаторите имат много широко приложение както в индустрията, така и в много домашни уреди. Това означава, че тяхната конструкция и дизайн се различава. Техните размери също могат да варират от най-малките кутийки до размерите на малки постройки в големите предприятия. Въпреки това всички тези машини, които силно се различават на външен вид, имат една и съща функция. Те трябва да трансформират електрическото напрежение, което попада в тях от електропреносната мрежа (входно напрежение) в такова, каквото уредите могат да използват за работата си.

Използване на изолационните трансформатори

Много компании използват изолационни трансформатори, за да изолират чувствителни вериги, които са част от цифрови устройства на силови вериги. Електрическите вериги, които провеждат висока мощност, трябва да са напълно изключени или изолирани от чувствителните вериги. Този вид трансформатори свързват двете вериги с минимален шум или електромагнитни смущения.

Размерът на изолационните трансформатори зависи изцяло от изискванията на верига. Затова трябва да се направят някои изчисления, за да се прибави този уред. Трансформаторите трябва да бъдат съобразени с изискванията на захранването, както и с останалата част на оборудването.

Какво е необходимо?

На първо място всеки, който иска да започне да използва този вид трансформатори, трябва да набави диаграма. В нея обикновено са посочени различни показатели, по които трябва да се избере съответният трансформатор.

Освен това, винаги е добра идея потребителят да използва и схеми на електрическото захранване. Ще помогнат и книжките с инструкциите, които са приложени от производителите за захранване на трансформаторите.

Инструкции за правилния избор

На първо място потребителят трябва да намери мощността на двигателя. Всеки може да се ориентира, че мерната единица, за която да се оглежда, е конски сили. Това е един от факторите, според който може да се изберат правилните изолационни трансформатори.

Всеки потребител трябва да се обърне към схемите на електрическото захранване. Освен това, ако трябва да се захранва някакво специфично оборудване, то трябва да се съобрази с трансформаторите. При такава операция не е изключено да се получат и някакви проблеми. Обикновено това е някакъв шум във веригата или електромагнитни смущения. Това е още една причина, поради която производителите на трансформаторите прилагат много подробни електрически схеми. Те са наистина много подробни и дават много полезни съвети, които потребителите могат да използват.

Освен това, производителите на уреди, които използват подобни трансформатори, също дават препоръки, които могат да са полезни.

План „Б”

В случай, че потребителите нямат достъп до подобни инструкции на трансформаторите или уредите, които имат нужда от специфичната промяна на напрежението, има и някои странични методи на действие. Потребителите могат да се свържат с производителя, за да се информират за параметрите на трансформаторите от Викиват.

Естествено, производителите могат да осигурят информацията, която е необходима на потребителите. Това е наистина много важен момент, тъй като трансформаторите трябва да бъдат съобразени с входното и изходното напрежение на веригата. Освен това, информация за трансформаторите може да се намери и в сайтовете на производителите. Често спецификациите, посочени за всеки отделен продукт, са показани много подробно на сайтовете. Обикновено това е пълната информация, която да свърши работа. В случай, че има затруднения при избора, потребителите винаги могат да се обърнат към специалистите за помощ.  

 

1
Ползите от домашните пречиствателни станции
Първите футболни екипи са скъп спомен