Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (539 words)

Допълнителни батерии за UPS акумулаторите

Допълнителни батерии за UPS акумулаторите

Човешкият живот е невъзможен без електричество. Именно това е причината, поради която се подсигуряваме с допълнителни източници на енергия.

Човешкият живот е невъзможен без електричество. Именно това е причината, поради която се подсигуряваме с допълнителни източници на енергия. UPS акумулаторите са чудесно решение при внезапно спиране на тока. Устройствата биха могли да ви спасят от загуба на данни от компютъра ви при спиране на електрозахранването.

UPS акумулаторите се зареждат от електропреносната система. Във вътрешността на UPS акумулаторите се съдържат оловно-киселинни химикали. Благодарение на процесите, които протичат, устройството успява да задържи заряда и да го освободи, когато това е необходимо. UPS акумулаторите имат сравнително дълъг живот. Повечето инсталации от типа на UPS акумулаторите работят безпроблемно в продължение на 5 години. Батериите обаче могат да загубят от ефективността си след три години. Именно това е причината, поради която е добре да разполагате с допълнителен чифт от тях.

Батериите, които се използват за спешни случаи, са малко по-различни от онези, с които устройството е снабдено фабрично. Важна разлика между спешната батерия и обикновената е липсата на вградена защита от пренапрежение.

Можете да се снабдите с авариен захранващ блок от специализираните магазини, в които се продават и UPS акумулатори. Това означава, че трябва да съобразите модела и новите батерии. Потърсете съвет от консултантите в магазина кой блок е най-добрият избор във вашия случай. Това може да се окаже много важна стъпка в подсигуряването на захранване на вашия компютър.

Подсигуряване

Направете резервно копие на всичките данни, който съхранявате на харддиска си. Процесът носи малък риск от изключване на компютъра или увреждане на данните, затова вие все още трябва да работите с повишено внимание. Това важи особено силно за моментите, в които извършването на тази процедура може да доведе до авария.

Повечето производители имат различни изисквания към зареждането на батериите. Това означава, че трябва да направите справка в ръководството за употреба. Обикновено тази информация може да се намери в раздела, който обръща внимание на техническите спецификации, както UPS акумулаторите. В случай, че нямате достъп до тези документи, можете да потърсите информацията в сайта на производителя. Освен това можете да помолите и отдела им за „Връзка с клиенти” да ви предостави данните чрез имейл.

Зареждане

Уверете се, че батериите са заредени, според изискванията на производителя. Това ще ви помогне да удължите живота им и да ги направите функционални за по-голям период от време. Извадете захранващия кабел на UPS акумулаторите от контакта. Включете аварийния захранващ пакет. Начинът, по който се случва това зависи от марката и модела на UPS акумулаторите. Превключвателят за захранването обикновено се намира при превключвателя на устройството. Обикновено това е място, което се маркира, за да е видно за потребителите. Вероятно ще чуете слабо бучене в момента, в който кондензаторите са заредени.

Включете захранващия кабел на UPS акумулаторите в едно от трите разклонения на захранващия пакет. Устройството за захранване ще започне да черпи ток от акумулатора. По този начин времето за работа на вашия компютър ще бъде удължено.

Много е важно да не оставяте извършването на тази процедура за последния възможен момент. Възможно е вашият захранващ блок да не е в състояние да доставя текущото захранване от първия момент, в който е включен. Това би могло да доведе до спиране на компютъра, защото мощността трябва първо да се зареди в батерията на UPS акумулаторите.

 

1
Кратък наръчник на таванските вентилатори
Стандарти за качество в LED захранването
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location