Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (522 words)

Сравнение между хостинг доставчиците - Bluehost срещу Hostgator

Сравнение между хостинг доставчиците - Bluehost срещу Hostgator

Bluehost и HostGator са в списъка на десетте най-добри доставчици на хостинг услуги за 2014 г. Тези две компании често са избор на много най-различни потребители.

Bluehost и HostGator са в списъка на десетте най-добри доставчици на хостинг услуги за 2014 г. Тези две компании често са избор на много най-различни потребители. Интересното е какво отличава едната компания от другата. Има няколко критерии, които са ключови за добрата услуга. Ето защо те ще бъдат използвани, за да се направи сравнението.

Целева аудитория

Нищо не е по-важно за клиентите на всяка хостинг услуга от това да знаят, че са в целевата аудитория на своята компания. Bluehost предлага само един продукт, който е sharedхостинг, базиран на операционната системаLinux. Следва да си направим заключението, че доставчикът е ориентиран към еднолични собственици на сайтове, разработчици и малки фирми. Компаниите, които имат натоварени или сложни сайтове, вероятно се нуждаят от много контрол над сървъра. Това означава, че Bluehost не е правилният избор за тях.

Hostgator предлага сравнително пълна продуктова линия, която включва shared, VPS и dedicated сървър. Клиентите могат да избират между операционните системи Linux и Windows за платформата. Hostgator имат по-широка целева аудитория, в сравнение с Bluehost. Тяхната услуга може да се използва както от freelancer-и, така и от компании, които биха могли да са от всякакъв мащаб. Освен това клиентите, които отбелязват нарастване на нуждите си от хостинг, винаги имат възможността са преминат към следващата стъпка в продуктовата им линия.

Центрове за данни

Bluehost изграждат своите центрове за данни сами. В момента те разполагат с три центъра за данни в Юта. Всеки от тях е оборудван с UPS, дизелови генератори, както 10-гигабитови оптични кабели.

HostGator използват сървъри, разположени в Softlayer's Dallas. Това са центрове за данни, които са на световно ниво и предоставят невероятни решения по отношение на сигурността, силата, безопасността и т.н.

Трудно е да се каже чий център за данни е по-добър. И двата доставчика предлагат на своите клиенти най-добрата налична инфраструктура в индустрията. Все пак вероятно Bluehost се намира в по-добра позиция, тъй като те имат по-голям контрол над центровете за данни.

Иновации

И двата доставчика поддържат много добро ниво що се отнася до иновациите. Всеки от тях има своя силна страна в напредъка на технологиите за хостинг. Hostgator интегрира много по-добре и бързо най-новите технологии в своите сървъри, а Bluehost са по-иновативни по отношение на изграждането на нещо ново.

Само няколко седмици, след като PHP 5.3.x стана достъпен на пазара, доставчикът Hostgator вече го предлага на своите клиенти. За сравнение трябва да се отбележи, че много от компаниите все още не предоставят тази услуга.

Bluehost, от своя страна, са инвестирали много в оптимизирането на Linux сървърите от Kernal. Те са разработили приложение за наблюдение на CPU и използване на I/O за всеки потребител.

Цени

Единствената услуга, която може да се сравнява е shared Linux хостингът. Bluehost предоставят пакета с безплатен домейн, неограничено дисково пространство и месечен трансфер. В момента има специална промоция, която сваля цената на $3.95 на месец. HostGator Baby Plan не предлага безплатен домейн. Другите функции, включени в плана са подобни на конкурентната компания. Цената, която желаещите клиенти трябва да платят за услугата е $5.96 за месечен абонамент.

 

1
Разширяване на влиянието на ключовата дума
Премахване на неестествени линкове