Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (541 words)

Премахване на неестествени линкове

Премахване на неестествени линкове

Напоследък специалистите, които се занимават със SEO оптимизация, имат доста работа при премахването на неестествени връзки.

Напоследък специалистите, които се занимават със SEO оптимизация, имат доста работа при премахването на неестествени връзки. Понякога се случва и сайтовете да търпят наказания от Google именно заради линкове, които се асоциират с тях.

В мрежата има много инструменти, които биха подпомогнали този елемент от маркетинговите усилия. Те ще ви дадат достъп до пълни и изчерпателни доклади, които помагат да разберете на кои елементи трябва да наблегнете.

Освен това мониторингът на връзки трябва да бъде дейност, която се извършва постоянно. Проверката на връзките на всеки три месеца не е ефективен подход. Малките и средни компании могат да си позволят да разредят мониторинга до веднъж на месец. В редица случаи процесът на проверка няма да отнема повече от няколко минути. Може и да са се появили някои неестествени линкове, които да пречат на SEO оптимизацията. Има няколко стъпки, които трябва да се следват при премахването им.

Залавяне на неестествените връзки

След като вече има списък с линковете, които създават проблем на оптимизацията, много по-лесно е те да бъдат филтрирани според някакъв критерий. Той може да бъде anchor текст, домейн име и т.н. Тук се налага ръчна проверка на връзките, които изглеждат съмнителни. Ако откриете нови неестествени линкове, които биха могли да са резултат от предишни кампании за изграждане на връзки, поставете ги в електронна таблица. Можете просто да създадете нова колона, където да маркирате кои URL адреси ще бъдат премахнати. Това ще се отрази положително на SЕО оптимизацията на целия сайт. Създаването на списък с проблемните връзки може да ви спести много време в последствие.

Ръчно премахване

След като проблемните линкове са идентифицирани, можете да започнете да ги премахвате ръчно. Много специалисти, които се занимават с онлайн маркетинг, се съгласяват, че това е един от най-ефективните методи.

Тук трябва да се отбележи, че някои от неестествените връзки са напълно извън контрол. В такъв случай, можете просто да им подадете команда – disavow (отхвърляне). Можете да го направите чрез създаването на специален Disavowing файл. След това бихте могли да потърсите начин за премахването на тези връзки, като се обърнете към сайта, от който идват.

Disavowing на връзки и домейн имена

Както вече стана ясно, щом не можете да изтриете връзки, които пречат на SEO оптимизацията, то те трябва да се отхвърлят или да им се даде disavow (съветват спецовете от http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/). На първо място ще трябва да отделите още малко време на диагностицирането на домейн името. Възможно е то да е изградено само за да разпространява спам, или пък да има само моментен проблем. В случай, че си имате работа със сайт, който изпраща нежелани линкове, бихте могли веднага да се дистанцирате от тях. Това ще подобри резултатите от рекламните ви усилия. От друга страна, в случай, че имате връзки от добър сайт с добро съдържание, можете просто да ги оставите.

Различни проблеми

В случай, че много неестествени линкове се появяват в мрежите на различните ви сайтове, ще трябва да разберете каква е причината за това. Това може да вреди на усилията, които полагате за своята SEO оптимизация. Обърнете внимание от къде идват връзките и защо се случва този процес. Това е единственият начин проблемът да се разреши ефективно. Повече по темата можете да прочетете тук http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/

 

1
Сравнение между хостинг доставчиците - Bluehost ср...
Как ще изглежда дома а бъдещето и неговата система...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location