Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (555 words)

Предпазване от неестествени връзки и негативно SEO

Предпазване от неестествени връзки и негативно SEO

След въвеждането на Penguin много от стратегиите за SEO оптимизация претърпяха промяна. Тази трансформация в алгоритъма на Google доведе до наистина много смут в средите на фирмите, които полагат усилия по онлайн рекламата на сайта си.

След въвеждането на Penguin много от стратегиите за SEO оптимизация претърпяха промяна. Тази трансформация в алгоритъма на Google доведе до наистина много смут в средите на фирмите, които полагат усилия по онлайн рекламата на сайта си. Има няколко метода, които могат да се използват при засичането на неестествени връзки. Сайтовете, които биха искали да избегнат проблемни връзки, трябва да се подложат на внимателен анализ.

 1. Анализ чрез Google Webmaster Tools – Много хора не осъзнават, че Google има специален инструмент точно за това - Latest Links. Той може лесно да се намери, като кликнете върху "Search Traffic". Това е лесен начин да направите страхотен анализ на усилията, които полагате за своятаоптимизация. Следващото действие, което трябва да предприемете, е да кликнете на "Links to Your Site". По този начин ще можете да прегледате вашите входящи връзки.
  Бихте могли да направите и по-задълбочен мониторинг, като кликнете на „More” и изберете "Who links the most". Така ще видите списък с всички връзки, които посочват към вашия сайт. В горната част на този доклад има три бутона. Един от тези бутони е "Download latest links". Това може да се отрази много положително на усилията ви.

 2. Инструментът Majestic SEO - Majestic SEO е много добър инструмент за анализ на връзки. Той успява да складира данни, отличава се с функционалност и позволява лесно да усъвършенствате и изтеглите вашите връзки. За да направите анализ на препратките към вашия сайт, ще трябва да намерите надписа "New" в основната навигация. След натискане функцията ще ви отведе към визуализация на новите връзки. Те са съвсем подробно описани чрез домейн, поддомейн, директория или URL адрес.
  Можете да прегледате подробния списък, като разгледате какви са линковете. След това ще трябва да си отговорите на някои въпроси, които са основата на SEO оптимизацията. Има ли различни линкове от последните 90 дни? Съответстват ли линковете на вашето съдържание, ключови думи и т.н.?
  Majestic ви позволява да маркирате всеки период от 14 дни в класирането, за да видите най-новите връзки, които са изградени за съответния отрязък от време. След това лесно можете да експортирате тези връзки за по-нататъшен анализ. Също така Majestic предлага и няколко функции, които могат да направят SEO оптимизацията ви по-успешна - "First Indexed", "Last Seen", както и "Date Lost" (уточняват и професионалистите тук: http://www.seopal.bg/списание-за-seo-оптимизация-и-онлайн-мар/).
  Имайте предвид, че инструментът не може да разпознае кога една връзка е попаднала за пръв път в интернет. Може единствено да ви даде информация, кога е била индексирана за пръв път от търсачките. За тази цел можете да използвате командата "Just Discovered". Все пак. не забравяйте, че трябва да се анализира цялостната картина и че в тези данни понякога може да има и грешки.

 3. Инструментът "Just Discovered" – Този инструмент, който подпомага SEO оптимизацията, е предоставен от Open Site Explorer. В основната навигация има връзка за "Just Discovered" връзките. Това ще ви даде достъп до специален доклад, който ще бъде съставен само за няколко минути. Освен това можете наистина много лесно да видите всички основни характеристики, които са важни за мониторинга на линкове (съветват от SEOPAL тук http://www.seopal.bg/seo-блог/). Тук има едно голямо предимство - можете да сортирате резултатите по вида на връзката - followed, nofollowed, 301 и т.н.

 

1
Как ще изглежда дома а бъдещето и неговата система...
Бърза поправка на импулсно захранване
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location