Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (565 words)

Клиентите винят брандовете за лошото локално търсене

Клиентите винят брандовете за лошото локално търсене

Компанията за интернет и маркетингови проучвания Placeable направи няколко констатации, които са пряко свързани с локалното търсене.

Компанията за интернет и маркетингови проучвания Placeable направи няколко констатации, които са пряко свързани с локалното търсене. Изграждането на маркетингова стратегия изисква много данни за потребителското поведение. Това е единственият начин да се създаде кампания, която да е успешна за местното дирене.

Компанията е анкетирала 1000 американци и 228 специалисти, които се занимават с маркетинг в интернет. Данните, които са събрани, са анализирани от специалистите, които участват в проучването.

Научният метод

Маркетолозите и специалистите, които се занимават с локално търсене, са били помолени да обсъдят поведението на потребителите. Освен това проучването се фокусира над действията им като консуматори.

Данните от проучването сочат, че специалистите по маркетинг (като потребители) са по-мобилни и по-заинтересовани от персонализацията. Освен това те са и по-активни в социалното споделяне и създаването на съдържание, отколкото"обикновения потребител", който използва местното търсене.

Интересни констатации от данните

Проценти на потребителите, които използват тази услуга, за да намерят местен бизнес или услуга.

  • 56 процента използват локалното дирене, когато искат да намерят търговец на дребно

  • 51 процента се опитват да намерят ресторант

  • 25 процента използват търсачката, за да намерят банкомат (около 50 процента от потребителите използват сайта на съответната банка, за го намерят)

Мястото, от което клиентите провеждат търсенето

  • 71 процента от анкетираните казват, че са най-често вкъщи, когато правят своите изследвания за потвърждаване на местоположението на даден бизнес, преди посещението за първи път

  • 22 процента използват мобилния си телефон, за да проведат местното търсене

  • 7 процента се отправят към физическата локация на бизнеса

Често начинът, по който въпросът е формулиран, подвежда анкетираните да отговарят по определен начин. Това може да не е факт при това проучване за местно търсене. Все пак резултатът от "71 процента, които правят изследвания за местоположението у дома", изглежда малко нелогично. Това е така, защото все повече хора използват смартфони (65 + процента). Освен това много сайтове-справочници, които се използват за местното дирене, генерират 40 на сто, даже 60 на сто, от трафика си през мобилните устройства.

Може да се предположи, че, когато хората правят изследвания за продукти или услуги, предпочитат по-големия екран на персоналния компютър. Въпреки това е възможно някои от потребителите, които попадат в тези 71 процента, да провеждат и локално търсене през смартфон.

Интересни открития за бизнеса

Проучването също така констатира, че по-голямата част от анкетираните са загубили доверие в някоя търговска марка или бизнес, когато са попаднали на онлайн обява с неточни данни. Това са около 73 процента от анкетираните, които използват локално търсене. Освен това 67% от потребителите губят доверие в бизнеса, ако има неточни или неверни указания за местоположението.

Специални оферти

Отговорите на потребителите по отношение на специалните и персонализирани оферти са наистина много любопитни:

  • 55 процента от анкетираните клиенти харесват идеята (в сравнение със 72 процента от анкетираните маркетолози, в ролята им на потребители)

  • 45 на сто заявяват, че не се интересуват от специалните оферти, намерени по време на локално търсене.

Тук контекстът на анкетата, както и формулировката на въпроса, наистина имат голямо значение. В този случай "персонализацията" не е дефинирана. Безопасният извод е, че потребителите са амбивалентни за персонализацията. Вероятно, защото не разбират методологията, която стои зад нея. Някои други проучвания показват, че клиентите не харесват персонализацията, когато става дума за резултатите от местното дирене като цяло (смятат специалистите от SEOPAL, изразено тук: http://www.seopal.bg/google-места-за-бизнес/).  Повече по темата за тези взаимоотношения и тенденции можете да прочетете тук: http://www.seopal.bg/списание-за-seo-оптимизация-и-онлайн-мар/

 

1
Бърза поправка на импулсно захранване
Как се поправя звънец?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location