Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (537 words)

Как се поправя звънец?

Как се поправя звънец?

Звънците, които се поставят на входните врати, са вид електрически бутони.

Звънците, които се поставят на входните врати, са вид електрически бутони. Рядко се случва устройство като тях да се развали. Все пак това не е невъзможно. Има някои съвети, които ще ви помогнат при ремонта и отстраняването на проблема.

Можете лесно да разберете дали звънеца ви е повреден. Възможно е той да иззвънява веднъж и да спира, въпреки че пръстът ви се намира на него. Освен това може да се чуват странни звуци, когато върху него се приложи натиск. Това са проблеми, които лесно можете да отстраните в домашни условия.

При това положение ще трябва да имате предвид няколко съвета за безопасност, които трябва да следвате на всяка цена. Освен това следва да знаете и някои неща за устройството на бутоните.

Възможни проблеми

Звънците, които се използват на входните врати, могат да се повредят в следствие постоянната употреба. Често изникват проблеми не вътре в самия превключвател, който е същността на звънеца, а в разхлабването на електрическата верига. Това причинява смущения в работата на цялото устройство.

В случай, че звънецът се намира навън, то той е изложен на постоянната промяна на атмосферните условия. Това означава, че устройството на бутона може да е подложено на корозия. В някои случаи трансформаторът може да не работи правилно и звукът на звънеца да стане по-шумен, или да бръмчи.

Ремонт на звънеца

Има някои стъпки, които можете да предприемете за отстраняване на проблемите, които са възникнали в системата на бутона. Някои от основните инструменти, които ще са ви необходими за ремонт, са проводници, електрически контакт, цифров мултицет, памучен тампон, клещи, резачки за тел и изопропилов спирт.

Проверка на бутона

Проверката на бутоните изисква от вас да разглобите устройството на целия звънец. Вероятно пластмасовата част е затегната с винтове. Можете да си помогнете с отвертката, за да достигнете до вътрешността на превключвателя. Издърпайте устройството, доколкото схемата го позволява. Опитайте се да откачите проводниците. След това ги закачете отново. Ако звънецът работи, това означава, че бутонът е повреден.

Това е проблем, който можете да разрешите наистина много лесно. Единственото, което трябва да направите е да си набавите подходящия превключвател. Той трябва да бъде свързан с два проводника, които следва да преминават под винтовете. Тук можете да си помогнете с клещите. Освен това трябва да се уверите, че връзките са добре затегнати, за да не се нарушава електрическата верига, което често може да се превърне в проблем.

Проверете за други пречки

В случай, че това не е проблемът с вашия звънец, ще трябва да продължите с тестовете и инспекцията. Могат да се появят пречки и при сглобяването на звънеца, окабеляването и трансформатора. Това може да стане чрез внимателно отстраняване на капака на звънеца. Издърпайте го, за да достигнете до устройството на звънеца. Проверете как са свързани проводниците с електропреносната система. Възможно е те да са се разхлабили или захабили на места, което може да е причина за проблемите. Можете много лесно да ги замените. В случай, че звънецът ви се намира навън, е добре да изберете проводници, които ще издържат на промяната в атмосферните условия. Тези кабели обикновено са опаковани в по-дебела изолация, което ги предпазва от напукване или протриване. За повече детайли можете винаги да се свържете със специалистите, отговарящи за бутоните във Викиват.

 

1
Клиентите винят брандовете за лошото локално търсе...
Значение и функция на парфюмите