Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (569 words)

Защо трябва да преминете на спирални енергоспестяващи крушки

Защо трябва да преминете на спирални енергоспестяващи крушки

 Днес все повече и повече хора заменят обикновените крушки за осветление със спирални компактни луминесцентни лампи за осветление в своите домове и офиси.

Днес все повече и повече хора заменят обикновените крушки за осветление със спирални компактни луминесцентни лампи за осветление в своите домове и офиси. Този тип осветителни тела имат много предимства. Днес изглеждащата ретро енергоспестяваща спирална крушка може да бъде лесно вложена в по-стари осветителни тела, което прави прехода по-приемлив за собствениците на жилища. В действителност ползите от тези икономични крушки са много. Прочетете материала по-долу, за да получите кратка представа за тях.

1. Ниска консумация на енергия: Енергоспестяващите крушки употребяват значително по-малко електричество от обикновените осветителни тела. Една компактна луминесцентна лампа се счита за четири пъти по-ефективна от стандартната крушка. Тези продукти използват 75 процента по-малко енергия от старите си братовчеди. Това означава, че те се нуждаят и от по-малка мощност, за да излъчват същото количество светлина. 18-ватовата спирална лампа ще ви даде същия брой лумени, какъвто излъчва 75-ватовата обикновена крушка. Нека представя и друг пример – 22 W CFL тяло ще осветява колкото 100-ватово стандартно тяло.

2. Енергийна ефективност и безопасност за околната среда: По-малката консумация на енергия означава, че се употребява и по-малко електричество от преносната мрежа. Тази спестена енергия може да се използва за множество други задачи. В една държава като Индия, в която редовно се изпитва недостиг на електричество, този факт може да бъде от огромна полза, тъй като спестената енергия би могла да се използва за осветяването на милиони къщи в цялата страна. Също така повечето от тока ни се произвежда от ограничени ресурси като въглища. Следователно спиралните енергоспестяващи крушки помагат и за намаляването на отделените емисии въглероден диоксид. Според някои оценки количеството, спестено само от една компактна луминесцентна лампа, може да достигне до половин тон на година. Чрез икономията на енергия ограничаваме използването на невъзобновяемите източници на енергия. Това реално означава и по-малко потребление на гориво за разработването им.

3. Рентабилност: Много хора се стряскат от по-високата цена на енергоспестяващите крушки в сравнение със стандартните такива. Това е само краткосрочно мислене обаче. В интерес на истината компактните луминесцентни лампи пестят много повече средства, отколкото изразходват. Тъй като те консумират по-малко енергия и се нуждаят от по-ниска мощност, вашите сметки за ток ще намалеят значително.

4. Дълготрайност: В допълнение нека спомена, че енергоспестяващите крушки имат много по-дълъг живот от обикновените. Продължителността на тяхната работа би могла да бъде от 8 до 15 пъти по-голяма от тази на стандартната крушка. Затова трябва да се отнасяме към този продукт като към дългосрочна инвестиция. Следователно тези осветителни тела не само намаляват сметката ни повече от наполовина, но също така издържат много по-дълго. Според някои оценки по-високата цена се изплаща в рамките на един месец вследствие на по-ниската консумация на енергия.

5. Гъвкавост: Днес компактните луминесцентни крушки се употребяват широко в много пространства. Те са разнообразни и работят гъвкаво. Използват се в лампи, улично осветление, плафониери или други приложения. Те могат да бъдат лесно вложени в обикновено осветително тяло, което прави по-лесно преминаването към тях.

Затова нека заключим, че спиралният (пълна или полуспирала) тип енергоспестяващи крушки е енергийно ефективен, екологично чист и траен. Компактните луминесцентни лампи ще ви дадат и по-добра осветеност за по-малко пари. С всички тези предимства, мисля, че е редно да се замислите да си вземете възможно най-скоро от тях и да замените старите осветителни тела. Повече информация за тези икономични лампи можете да намерите на сайта за енергоспестяващи крушки Викиват.

 

1
Цели на бутоните
Кога да изчистите линковете?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location