Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (526 words)

Изборът на хостинг доставчик

Изборът на хостинг доставчик

Проучване, проведено през 2012 г., показва, че 53% от фирмите не могат да дадат някакви ясни причини защо предпочитат един хостинг доставчик пред друг.

Проучване, проведено през 2012 г., показва, че 53% от фирмите не могат да дадат някакви ясни причини защо предпочитат един хостинг доставчик пред друг. В допълнение на тези данни, 27% от запитаните казват, че са избрали сегашния си доставчик от препоръка на някой приятел. Тези резултати до голяма степен могат да се дължат на широко разпространената липса на разбиране за това какво представляват хостинг услугите в същността си.

Изборът на погрешен доставчик може да създаде проблеми за всеки бизнес, който има изградено уеб присъствие. Недостатъчно бързата скорост на сървъра и капацитетът на натоварване са често срещани проблеми, които измъчват много сайтове. Често те са и основната причина за загубените продажби, както и за понижаването на резултатите в търсачките. Има някои много важни фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на доставчик.

Dedicated срещу shared хостинг

За да изберете услуга, която да отговаря на нуждите на вашия бизнес, трябва преди всичко да определите план, който искате. Shared (б.а. споделен) планът е доста гъвкаво решение, в сравнение на някои други IТ решения. Тази услуга ще ви даде възможност да групирате много различни домейн имена, които често могат да са собственост на различни клиенти. Общото между тях е, че всички ще споделят един и същ сървър.

Освен това клиентите не могат да виждат файловете на останалите, те са отделени и обезопасени. Голямо предимство на sharedуслугите е, че те са лесни за настройка, а освен това са и на много добри цени. Това е най-добрият избор на хостинг услуга, когато става дума за малка или средна по големина фирма. Възможностите на тази услуга обаче могат да са недостатъчни за по-големите компании. Това ще причини забавяне на скоростта на сайтовете им и няма да могат да имат необходимия обмен на данни.

Dedicated (б.а. посветен) плановете позволяват на всеки сайт да има собствен сървър. Тези сървъри обикновено са много по-мощни и имат доста повече ресурси. Освен това дават възможност за съхранение на много голямо количество от данни, което може да бъде от съществено значение, що се отнася до по-големите компании.

Този вид планове имат все пак някои недостатъци. Те са доста по-скъпи в сравнение с sharedуслугите. Потребителите, които ги използват, трябва да осигурят сами поддръжката, както и настройките.

Най-доброто от двата свята

Има хибридно решение, което може да се окаже подходящо за потребителите със специални изисквания. Решението се нарича VPS, съкращението стои за думите „virtual private server” (б.а. виртуален частен сървър). Идеята е всеки потребител на тази хостинг услуга да има достъп до свой сървър.

При този план много клиенти споделят един физически сървър. Специализираният софтуер за виртуализация прави така, че да изглежда сякаш всеки клиент има свой​ собствен отделен сървър. Много планове предлагат гъвкаво ценообразуване, в което клиентите могат да изберат от каква процесорна мощ имат нужда. А също така и пространството, от което се нуждаят. В случай, че бизнесът се разрастне и потребителите имат нужда от повече място и по-бърз трансфер на данни, ъпгрейд може да се постигне наистина много лесно. С растежа на компанията е логично да се променя и нейният план.

 

1
Готов ли си за преместване в новия дом? 3 Грешки, ...
Защо Българите си Търсят Работа в Чужбина
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location