Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (592 words)

Няколко мита за локалното търсене

Няколко мита за локалното търсене

Съществуват няколко мита, за които ще отнеме цяла вечност да бъдат разбити. Това може да е пагубно за бранш, който се развива толкова бързо

Съществуват няколко мита, за които ще отнеме цяла вечност да бъдат разбити. Това може да е пагубно за бранш, който се развива толкова бързо, колкото оптимизацията за локално търсене. Някои от тези митове са създадени заради грешна интерпретация на правилата, а други заради липсата на информация. Без значение каква е причината, вие трябва да сте наясно каква е цялостната картина, когато става дума за местното търсене.

Погрешно твърдение: Не трябва да оптимизирате мобилния си сайт

Това вероятно е един мит, който може да отнеме около 50% от трафика, който би могъл да има вашият сайт. Мобилното търсене е жизнено важно за всеки бизнес и ежедневно нараства в геометрична прогресия.

Проучванията показват, че около 40 % от времето, прекарано онлайн, е чрез мобилни устройства. Този процент вероятно ще расте в идните години. Така че се уверете, че вашият сайт е оптимално оптимизиран за тези устройства. Google заяви, че ако не усъвършенствате сайта си за мобилни устройства сега, това може да повлияе на класирането ви в локалното търсене за в бъдеще. Така че това е един мит, който е най-добре да изчезне възможно най-бързо.

Осмислете отново броя на съществуващите конкуренти и след това си спомнете за ограничения брой позиции на първата страница от резултатите. Можете да правите всичко правилно и пак да не се появявате там. Бъдете реалисти! Винаги трябва да сте в крак с тенденциите, за да успявате в локалното търсене.

Грешно твърдение: Бизнесът ни не се показва в снимки и видеоклипове

Възможно е да мислите, че вашият бизнес не може да предаде добре посланията си чрез снимки и видеа. Това не е точно така - винаги можете да намерите някоя интересна идея, която да представите на своите потребители. Това е подход, който работи при местното търсене. Освен това визуалната представа за бизнеса ще затвърди авторитета му в местната общност. Снимките и видеоклиповете винаги излизат по-напред в резултатите от търсачките. Можете да направите своя проверка или такава с помощта на специалисти, както е описано тук: http://www.seopal.bg/2013/02/видео-seo-vs-качествено-видео/
Това е страхотен начин да подобрите оптимизацията за локалното търсене.

Бихте могли специално да си отделите време, за да помислите коя е най-интересната част от вашата работа и да я представите със снимки или видео. Вече съществуват наистина много платформи, в които можете да качите своите материали. Някои от тях ще бъдат намерени и от местните потребители.

 

Грешно твърдение: Трябва да знаете колко точно потребители са се интересували от вас и чрез кои канали

Calltracking-ъте много важен заPPC кампаниите, но не може да има толкова голямо влияние върху локалното търсене. Често това може да създаде проблеми, за които дори не сте подозирали. Затова няма нужда да проследявате всяко обаждане, което получавате, за да разберете къде отива то.

 

Грешно твърдение: Трябва да се преместите в центъра на града, за да успеете в локалното търсене

Google използва центъра на градовете, за да определи близостта на потребителите до локацията. Все пак това не е основателна причина да вярвате, че това ще ви изведе напред в местното търсене, още повече, ако не обръщате внимание на другите фактори от оптимизацията. Никога не е било потвърждавано от нито една търсачка, че преместването на бизнес в центъра на града ще даде веднага предимство в местното търсене. Това означава, че в един град може да има няколко области, които са популярни (център или райони около центъра например), и фирмите, намиращи се в такива горещи точки могат да постигнат по-висок ранг, особено с помощта на професионалисти, както е описано тук: http://www.seopal.bg/google-места-за-бизнес/

 

1
Изграждане на връзки по правилния начин
Бъкингамският дворец купува десетки домейн имена
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location