Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (520 words)

Бъкингамският дворец купува десетки домейн имена

Бъкингамският дворец купува десетки домейн имена

Бъкингамският дворец е започнал изкупуването на десетки домейн имена, за да защити интересите на кралското семейство.

Бъкингамският дворец е започнал изкупуването на десетки домейн имена, за да защити интересите на кралското семейство. Това се прави, за да се предпази тяхната идентичност в интернет. Все пак тези действия подхранват спекулациите, че се планира представянето на сайтове за семейството.

Кои са домейните?

Онлайн записите показват, че длъжностно лице от Бъкингамския дворец е регистрирало поредица от имена на домейни. Сред тях са countessofwessex.com, theprincessroyal.org, dukeofkent.org и earlandcountessofwessex.com. Те са били регистрирани в началото на февруари месец 2014 г. Тези наименования все още нямат сайтове, които да се асоциират с тях. Все пак трябва да се отбележи, че на официалния сайт на кралското семейство, който се намира на адрес royal.gov.uk, присъстват като секции.

Две принцеси

Изглежда, че домейн имената princessbeatrice.org и princesseugenie.org са били регистрирани, точно по времето, в което са закупени останалите имена, свързани с английското кралско семейство.

Херцогът на Йорк вече има своя собствена интернет страница, която включва страници за принцеса Беатрис и Евгения. Принцесите не разполагат със собствени сайтове на този етап.

Предпазни мерки

„Закупихме всички тези домейн имена, за да предпазим самоличностите на членовете на кралското семейство в интернет. Все още нямаме намерение да ги използваме, но това може да се промени в бъдеще”, каза говорителят на Бъкингамския дворец.

Кралските особи, които вече имат собствени сайтове, са херцогът и херцогинята на Кеймбридж, това са Кейт и Уилям. Техният съвместен сайт включва биографията на всеки един от двойката. Най-новият член на британското кралско семейство също не е забравен. На сайта на родителите му има страница, която е посветена на принц Джордж. Принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол (Чарлз и Камила) също имат обща страница в интернет. Принц Хари има свой собствен сайт, който не дели с никого.

Парите на данъкоплатците

Всеки от домейните, които са били закупени от Бъкингамския дворец е на стойност между 5 и 30 британски лири. Тези предпазни мерки ще предотвратят от така нареченото киберизнудване. То се състои в закупуването на наименования, които са свързани с публични фигури или известни компании, за да може да се направи бърза печалба от вторичната им продажба. Обикновено сумата, която искат тези хора е стотици пъти по-висока от сумата, която са платили на регистратора. Засегнатата страна обаче трябва да защити името си, като често е склонна да даде повече пари, за да си върне или придобие контрола върху това домейн име.

Както става ясно, британското кралско семейство прави всичко възможно, за да не стане жертва на подобно изнудване. Вероятно са платили не много голяма сума за регистрацията на тези домейн имена. Само си представете колко пари щяха да поискат изнудвачите, знаейки, че пред тях стои кралското семейство.

Това настина е много добре обмислен ход. От друга страна Бъкингамският дворец може би трябва да обмисли ново закупуване на домейн имена. Скоро бяха обявени нови вид наименования от първо ниво. Британското кралско семейство трябва да побърза, преди някой да регистрира домейн името royal.family.

Това може би е единственият добър подход, който може да се противопостави на такава търговия. Много компании трябва да имат подобно отношение към закупуването на aдресите с тяхната търговска марка.

1
Няколко мита за локалното търсене
Техниките на успешната PPC кампания
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location